Sport

2016.06.02. 14:55

Egy sikeres fél év után - A FOX SE nem panaszkodhat az eredményességükre - jön a szünet

Dunaújváros - A dunaújvárosi FOX SE ökölvívói a nyári szünethez közelednek, túl jutottak az első fél év versenyein. A másfél éve alakult egyesület nem panaszkodhat az eredményeire.

Agárdy Csaba

Sulák Andrással, a dunaújvárosiak edzőjével összegeztük az elmúlt időszakot.

- A legutolsó viadal számunkra az egri Bornemissza Gergely Emlékverseny volt. Ezen indult az ifjúsági válogatott kerettagunk, a plusz 91 kilogrammos Varga Bence is. Az elődöntőben egy ugyancsak válogatott kerettag bokszolót vert meg, a finálé azonban nem sikerült neki, KO-s vereséget szenvedett, ezért harminc nap kényszerpihenő vár rá, ez a szabály. Ez azt is jelenti, hogy lemarad az Európa-bajnokságról

A dunaújvárosiak idei termésének egy része. Fotó: Zsedrovits Enikő

Varga Bence egy kicsit elkeseredett emiatt.

- Amikor bekerültem a válogatott keretbe, azt a célt tűztem ki magam elő, hogy kijutok az Eb-re. El kell ismernem, a legutóbbi ellenfelem jobb volt, aki kétszeres magyar bajnok. Az elődöntőben aratott győzelmemnek nagyon örültem, a döntőben pedig az erőm nem tudta az ellenfelem jobb állóképességét pótolni. A tanulság az, az állóképességemen javítani kell.

Sulák András elmondta, az egri versenyen a B-csoportban a 60 kilogrammos ifjúsági Rafeal Milán első lett. A szintén 60 kilogrammos ifjúsági Kovács Adrián Csehországban a Budapest-válogatottban szerepelt. A csehek Európa-bajnoki harmadik helyezettje ellen kikapott, helyt állt, de jogos vereséget szenvedett, utána viszont remek teljesítménnyel megverte lengyel ellenfelét.

Balról jobbra: Rafael Milán, Varga Bence és Kovács Adrián, a FOX SE három reménysége.

Sulák Andrástól megtudtuk még, nagyon sűrű fél éven jutottak túl, a srácok átlagban tíz meccset bokszoltak, Kovács Adrián például tizennégyet. Ez jó terhelés volt. A FOX sportolói szereztek Budapest-bajnoki címet, országos viadalokon döntős helyezéseket értek el, válogatott kerettagjuk lett, és nemzetközi versenyeken is szerezhettek tapasztalatokat.

- Június elején még Tirolban lesz egy versenyünk, majd június 14-től két hétre szabadságra megyünk, július elsején kéthetes napközi táboros rendszerrel kezdjük a felkészülést, erőt gyűjtünk az ősszel kezdődő szezonra. A vártnál eredményesebb évet zártunk. Köszönet jár ezért Baki Endrének, Takács Titusznak, a Vasas SC-nek, Csikesz Jenőnek és Holler Ferencnek. Az ő segítségük nélkül nem lehettünk volna ilyen sikeresek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!