Sport

2016.01.29. 20:50

Egy meccsre a végétől

Csíkszeredában szerepeltek este a MOL Ligában a Dunaújvárosi Acélbikák jégkorongozói.

Agárdy Csaba

HSC Csíkszeeda – Dunaújvárosi Acélbikák 2-1 (2-0, 0-1, 0-0)

Csíkszereda, 1850 néző.

Vezette: Máthé, Butucel M., Butucel A., Péter V.

Csíkszereda: Peksa – Ozors, Bors (1), Tanbijevs 1, Gyagyusko 1, Berlev – Kuzman, Salló, Péter R., Alexev, Farkas – Papp Sz. (1), Bednár, Bíró T., Moldován, Antal Zs . Edző: Artur Otjabrev.

DAB: Duschek – Durak, Smith (2), McCann, Szepessy  M., Milan – Lencsés, Rasulov, Peterdi, Borbás, Vazan – Hruby, Dörök, Szepessy B. 1, Revák, Léránt 1 – Odnoga, Magosi, Mátyásy. Edző: Lee Gilbert.

Németh Péter (16), aki ezen a mérkőzésen nem játszott, jövő hét csütörtökön utoljára még veszélyeztetheti a csíkiak kapuját Fotó: Ady Géza

A dunaújvárosi csapat számára ennek a mérkőzésnek már nem volt tétje, hiszen az már korábban eldőlt, hogy nem kerül be az alapszakasz első hat csapatába, vagyis nem folytathatja a bajnokságot a rájátszásban. A csíkszeredaiak számára szinte élet-halál kérdése volt a három pont megszerzése, hiszen ők még hatalmas csatában vannak a Ferencvárossal a hatodik helyért. A hazaiak ennek szellemében kezdték a találkozót, és a 9. perc elején már 2-0-ra vezettek. A 26. percben Léránt René szépített, aki csütörtökön a Brassónak lőtt tizennégy gólból is szerzett kettőt. A folytatásban már nem változott az eredmény, így a csíkszeredaiak továbbra is versenyben vannak a hatodik helyért.

Sőt, a helyzetük sokat javult, hiszen a Ferencváros Újpesten 2-1-re kikapott. A Fradi most már csak három ponttal előzi meg az erdélyieket, és mindkét csapatnak még három mérkőzése van hátra. A Ferencvárosnak könnyebb a helyzete, Debrecenbe utaznak és fogadják a Csíkszeredát és a DVTKt.

A csíkiakra viszont egy magyarországi túra vár, utaznak a Fradihoz, a DVTK-hoz és jövő hét csütörtökön Dunaújvárosba. Az Acélbikák számára ez lesz a szezonzáró, hiszen a mostani erdélyi túra után már csak ez az egy mérkőzésük van hátra a MOL Ligában. A február 4-i találkozó 18.15 órakor kezdődik a jégcsarnokban. A szezon azonban még nem ért véget, hiszen hátra van a Magyar Kupa selejtezője – valószínűleg debreceni négyes döntővel.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!