Sport

2009.09.10. 02:29

Egy lépéssel előre

Dunaújváros - Csoknyai István, a férfikézilabda-válogatott napokban kinevezett szakvezetője kijelölte keretét a románok elleni barátságos meccsre, benne két Dunaferr SE játékossal.

Gallai Péter

Mivel Nenad Puljezevics - igaz nem hivatalos formában - lemondta a válogatottságot, Mikler Roland előrébb léphet, lépett a hálóőrök rangsorában.

- Valóban, én is úgy gondolom, egyre közelebb kerülök ahhoz, hogy az első két kapus között lehessek. Úgy néz ki, most jön el az én időm, amire eddig vártam és amiért dolgoztam. Remélem majd tétmérkőzéseken is ez lesz a felállás, hogy Fazekassal kettőnkre számít a mester. Apropó szövetségi kapitány: személye szerintem jó döntés, Csoknyai István sokszoros válogatottként könnyen szót ért a játékosokkal, pozitív hatással lesz mindenkire. Energikus szakember - mondta lapunknak Mikler Roland, aki szerint klubcsapata jó formában van, így pénteken is győzelmet remél a Gyöngyös elleni hazai pályán.

A válogatott keretben két név mindenképpen figyelmet érdemel: Diaz Ivo és Krivokapics Milorád. Diaz legutóbb 2007-ben szerepelt a nemzeti csapatban, de az csak később dől el, hogy a folytatásban is számol-e vele a kapitány. A Dunaferr SE volt játékosa, jelenleg a Szegedet erősítő Krivokapics meghívása volt mindenki számára a leginkább váratlan lépés. A balkezes átlövő három éve nem szerepelt a szerb válogatottban, de mivel magyar állampolgársággal is rendelkezik, nincsen akadálya behívásának. Krivo keretbe kerülése egy eddig nem hivatalos hírrel is összefüggésbe hozható, miszerint a Barcelonában játszó Nagy László, akit már eddig is csábítottak a spanyol válogatottba, igent mond a hispánoknak, s ezért utódját keresik nálunk.

Szintén kerettag lett volna az előző kapitányok által rendre megkörnyékezett Perez Carlos is, de ő vasárnap kéztörést szenvedett a Zágráb ellen.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!