Sport

2016.11.02. 22:45

Egy héten belül másodszor sikerült

Dunaújváros - A bajnoki alapszakasz második körének nyitányán szerdán este hazai medencében diadalmaskodott a DUE-Maarsk női vízilabda együttese a Szeged ellen.

Gallai Péter

A bajnokság következő etapjában az első hat helyezett - az utolsó kettő, az Eger és a Tatabánya az alsóházban folytatja - három meccset játszik mindenki a többiekkel úgy, hogy az egymás elleni eredményeiket magukkal hozták. Így az alábbi állással vágtak neki a csapatok az alapszakasz második felvonásának: 1. UVSE 15 pont, 2. BVSC 10 pont, 3. Dunaújvárosi Egyetem-Maarsk Graphics 10 pont, 4. Szeged 6 pont, 5. Szentes 3 pont, 6. Honvéd 0 pont.

Garda Krisztina háromszor lőtt, ami három gólt eredményezett Fotó: Ady Géza

Mihók Attila csapata és az ellenfél nem is olyan régen, egészen pontosan négy nappal ezelőtt Szegeden találkozott egymással, az volt az első kör utolsó bajnokija. Ott és akkor 14-8-ra nyertek Menczinger Katáék, ezért különösen hazai pályán lehetett abban bízni, hogy ezúttal is a dunaújvárosi zsákba kerülnek a győzelemért járó újabb bajnoki pontok. Nos, a szerdán késő este végetért meccsen ha nem is ekkora különbséggel, de végül sikerült győzni.

DUE-Maarsk - Szeged

13 -10 (2-2, 4-2, 4-4, 3-2)

DUE-Maarsk: Kasó - Mencziger 1, Gurisatti 2, Horváth 1, Vályi V. 2, Vályi F. 2, Somhegyi 1. Csere: Kiss (kapus), Garda 3, Brezovszki, Huszti D., Slagter, Ziegler 1, Mchunu. Vezetőedző: Mihók Attila.

Szeged: Tóth E. - Gémes 2, Lengyel 1, Kádár 2, Bujka 4, Tóth P. 1, Pengő. Csere: dr. Árkosy, Lengyel D., Miklós, Veréb, Rudics, Hochmann, Fáy. Vezetőedző: Molnár Péter.

Gól emberelőnyből: 6/3, illetve 10/1.

Gól ötméteresből: 0, ill. 0.

A csapat számára hétvégén következik az újabb feladat: a Magyar Kupa selejtezőjéből kell továbbjutni, amelyet Szentesen rendeznek meg.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!