Sport

2016.01.26. 20:46

Egy fiatal All Stars hokis

Dunaújváros – A magyar serdülő válogatottnak (U16) jól kezdődött az év, hiszen január 3-án megnyert egy rangos tornát Kanadában, közelebbről Kamploosban.

Agárdy Csaba

Veretlenül zárt serdülő válogatottunk a British Columbiában található Kamloopsban. A Glen Williamson által vezetett magyar csapatnak hat mérkőzést kellett játszania ahhoz, hogy megszerezze az első helyet. A mieink veretlenül „jutottak” a trófeához úgy, hogy a döntőben 5-1-re legyőzték Vancouver korosztályos csapatát. (A tornán csak észak-amerikai csapatok vettek részt, Európából csak a mi nemzeti együttesünk volt ott a mezőnyben.) A Magyar Jégkorong Szövetség honlapja azt emelte ki az esemény értékelésekor, hogy kétségkívül jelentős eredménynek számít az, hogy Magyarország serdülő válogatottja győzni tudott egy ilyen rangos tornán, amely kiemelt célpontja a nagy északamerikai junior ligák játékos megfigyelőinek, de az itt megszerzett tapasztalatok, élmények és emlékek sokkal távolabbra mutatnak és többet érnek, mint az óriási kupa, amit átvehetett a csapat. Azt azonban nagyon kevés helyen említik meg, hogy a játékos megfigyelők szavazatai alapján összeállították a torna All Stars csapatát, amiben hat játékos kapott helyett. Közöttük volt a tizenhatodik évét a napokban betöltő Horváth Mátyás Előd is, aki dunaújvárosi, 2004-ben, tehát négyévesen itt kezdett jégkorongozni, igaz, két éve Székesfehérváron edz és játszik.

Horváth Mátyás Előd a rendezőktől kapott All Stars mezben és sapkában Fotó: a szerző felvétele

Elmondása szerint, nem akart Fehérvárra igazolni, de akkor a korosztályában a DAB-nál nem volt csapat.

– Leírhatatlan élmény volt részt venni ezen a tornán, de szomorúság is eltöltött, amikor hazajöttünk, annyira jól éreztem magam. Magával ragadott a kanadai jégkorong, és az egész ország. Viszont hatalmas erőt kaptam a kanadai napok alatt, óriási lett a motivációm. Eltökélt lettem, szeretnék egyszer visszatérni, valamelyik csapatba bekerülni. Az is plusz erőt ad, hogy a világ egyik legrangosabb utánpótlás hokitornáján, ahol csak a mi csoportunkban tizenkét csapat volt, a játékos megfigyelők beválasztottak az All Stars csapatba. Remélem, a nevem megmaradt a noteszukban, és hamarosan Észak-Amerikába szerződhetek. Ez most a nagy álmom.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!