La Liga

2019.10.07. 21:32

Edzőt váltott az Espanyol

Menesztették David Gallego vezetőedzőt, helyére pedig Pablo Machínt nevezték ki.

Sevilla's Spanish coach Pablo Machin attends the Europa League round of 16 first leg football match between Sevilla FC and Slavia Prague at the Ramon Sanchez-Pizjuan Stadium in Sevilla on March 7, 2019. (Photo by JORGE GUERRERO / AFP)

Forrás: AFP

Fotó: Jorge Guerrero

A Ferencvárossal azonos Európa-ligás csoportban szereplő spanyol klub bejelentése szerint az eddigi trénert a gyenge eredmények miatt váltották le, az új szakember pedig 2021 nyaráig írt alá és kedden délelőtt mutatják be hivatalosan.

A barcelonai együttes nyolc forduló után öt pontjával az utolsó előtti, 19. helyen áll a La Ligában, az elmúlt négy körben pedig csupán egyetlen pontot gyűjtött, vasárnap Mallorcán szenvedett 2-0-s vereséget. Az Espanyol az Európa-ligában 1-1-es döntetlennel rajtolt a magyar bajnok ellen, majd a CSZKA Moszkva idegenbeli legyőzésével javított.

A 44 éves Machín két idényen át a Numanciát, ezt követően több mint négy évig a Gironát irányította, utóbbit 2017-ben feljuttatta az élvonalba, majd az előző szezonban már a Sevilla mestere volt, ahonnan márciusban küldték el.

Machín első mérkőzése az Espanyol kispadján jövő hét vasárnap lesz, amikor a kék-fehérek a Villarrealt fogadják.

Forrás: MTI

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában