Sport

2017.03.30. 18:05

Szombaton kezd a Dunaújvárosi Kohász a Ferencvárossal

Dunaújváros - A szombati-vasárnapi Magyar Kupa négyes döntő előtt még szerdán lejátszott egy bajnoki mérkőzést a Dunaújvárosi Kohász női kézilabdacsapata. György László vezetőedző csapata felemás teljesítményt nyújtott, de biztosan vitte haza Budaörsről a két bajnoki pontot.

Jankó Árpád

Idegenben nyert a Kohász 33-25-re.

Először is erről a bajnoki mérkőzésről kérdeztük a Kohász vezetőedzőjének véleményét. György László nem szokta szépíteni a dolgokat, most sem tette.

- Bár jelentős gólkülönbséggel vertük meg a Budaörs együttesét, nem volt könnyű mérkőzés. És ezt a teljesítményünkre is értem. Vagyis: a mérkőzésen voltak jó szakaszaink, és voltak rossz perceink. Problémás volt például az is, hogy amikor labdát szereztünk, a rendezetlen védelmű ellenfelet nem tudtuk meglepni gyors lerohanásokkal, és nagyon sok technikai hibát is vétettünk. Tehát visszaemlékezve a Siófok elleni játékra, elmondható, hogy azt a fegyelmezett, nagyobb sebességű játékot nem tudtuk megismételni. Ugyanakkor ne feledjük el, hogy felőröltük a budaörsi együttest, a huszonöt kapott gól ellenére elfogadhatóan működött a védelmünk. Ki tudtuk fogni a támadójátékból a válogatottba is bekerült Pálos-Bognár Barbarát, ugyanakkor a mi játékosunkat, Camila Micijevicet nem tudták semlegesíteni. Ő kilenc gólt dobott.

György László vezetőedző szerint semmivel sem törődik szombaton-vasárnap a csapata, csakis a saját játékával.

- Két nap maradt arra, hogy a szombati, Ferencváros elleni Magyar Kupa-mérkőzésre felkészüljön a csapat, vasárnap pedig a négyes döntő másik mérkőzése következik, várhatóan a Debrecen ellen...

- Először is: nagyon örülünk, hogy bejutottunk a Magyar Kupa legjobb négy csapata közé. Ez nem ajándék nekünk, mert kiérdemeltük eddigi teljesítményünkkel. Szombaton Kecskeméten 16.10-kor kezdünk a Fradi ellen. Tehát a magyar első osztályú mezőny egyik legerősebb, a Bajnokok Ligájában is érdekelt csapattal csapunk össze. Vasárnap a harmadik helyért háromnegyed kettőkor játszik két csapat, és a döntő négy órakor lesz. Ez tehát a két nap programja. Kétségtelen: a Ferencváros együttese esélyes ellenünk, de ezzel nem szabad foglalkozni. Felszabadultan, feszültség nélkül, fegyelmezetten és figyelemmel kell játszanunk. A négyes döntőben a magyar mezőny két legjobbja, a Győri Audi ETO és az FTC kiemelkedő egyéni képességű játékosokkal rendelkezik. Gondolom, nem sokat tévedek, ha arra tippelek, hogy a döntőt majd ez a két együttes vívja meg egymással. És valószínűleg a harmadik helyért játszunk majd mi a Debrecen csapatával. Viccesen azt is mondhatnám, hogy szombaton egy rossz napot kifogó Fradi tizenhat játékosával egy nagyon jó napot kifogó Kohász tizenhat játékosával fog találkozni. De ahogy azt sokszor mondtam már, nekünk a saját játékunkkal kell törődni. A külső körülményekkel nem foglalkozunk.

Szalai Babett (23), aki a hét végén is hasonlóan kemény ellenfelekre számíthat, de remélhetően az esetek többségében ő lesz a győztes Fotó: Ady Géza

- Bizonyára az is fontos, hogy a Kohász semmiféle kishitű, eleve mindent feladó bátortalan játékkal „tisztelje" meg a Fradi gárdáját. Ez soha nem volt a Kohászra jellemző, legyen az akár a Ferencváros, vagy a Győr csapata. Mert az egyik oldalon Pena, a Kohásznál Kovács Anna. És vessük össze a továbbiakban is a párokat: Szucsánszki - Szalai, Schatzl - Rácz-Vincze, Zácsik - Micijevic, Kovacsics - Takács D., Mészáros - Cifra, Jovanovics - Kudor... és ebben a felsorolásban nincs semmilyen elfogultság, csak a képességek párhuzamossága.

- Ezeket nem vitatva, tény: jelenleg a Fradi csapatként erősebb nálunk. De azt mondom: teher nélkül játsszunk egy jó mérkőzést!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!