Vízilabda

2017.10.15. 20:04

Csak az utolsó negyedben tudta szorossá tenni a Fradi a DUE-Maarsk elleni mérkőzést

A bajnoki menetelést egy ilyen győzelemmel kell kezdeni

Gallai Péter

Soha rosszabb kezdést, a klub új kapusa, a holland Laura Aarts több bravúrt bemutatott, a többi között büntetőt is védett

Fotó: Ady Géza

Győzelemmel kezdte a bajnoki szezont szombaton a Dunaújvárosi Egyetem-Maarsk Graphics női vízilabda-együttese. A Fradi elleni meccsen fantasztikusan kezdett a csapat, s ugyan a végjáték szorosabb lett, végül 8-6-os hazai siker született.

Egyáltalán nem várt könnyű feladat Mihók Attila csapatára az első fordulóban, hiszen a bajnokság újonca, a válogatottak sorát leigazoló Ferencváros érkezett Dunaújvárosba. Általában az előző kiírás legjobbjai nem szoktak egymással játszani a nyitányon, ám mivel a Fradi újonc, így jöhetett létre rögtön az elején a meccs. Ami remekül kezdődött, a csapatkapitány, Garda lőtte a szezon első dunaújvárosi gólját, meg a másodikat is. Egy jó tízperces kényszerszünet sem tudta kizökkenteni a hazaiakat, ugyanis elromlott az idő- és eredményjelző berendezés. Hosszas tanakodás után a zsűriasztaltól öt másodpercenként mondták be a támadóidőt, de szerencsére rövidesen újra működtek az elektronikus eszközök. S működött a DUE-Maarsk védekezése is, a kapuban pedig a frissen igazol holland válogatott, Laura Aarts villogott. Mivel a támadásaink is rendre eredményesek voltak, így a harmadik negyed végén már 6-2 volt a hazaiak előnye. Ekkora Aarts 85 (!) százalékos védési hatékonyságnál járt bravúrjainak köszönhetően. Az utolsó etapra megrázta magát a Fradi, de egy gólnál közelebb nem tudott kerülni a szakmai stábban Gerendás Györggyel megerősített fővárosi csapat.

A találkozó utáni sajtótájékoztatón Mihók Attila így értékelt: – A végeredménnyel elégedettnek kell lenni a meccs alakulását tekintve, azt gondolom, a menetelést győzelemmel kell kezdeni. A találkozó kétharmadára abszolút nem lehet panaszom, hiszen okosan vízilabdáztunk, kevés hibával játszottunk. A negyedik negyedben védekezésváltásból adódóan kaptunk két gólt, ami spannolta az ellenfelet, minket pedig elbizonytalanított. Nagyon fontos, hogy négy negyeden keresztül fizikálisan is olyan teljesítményt nyújtsunk, ami a koncentráltsági szintet nem rontja. Mivel nagyon sokat dolgozunk, ezért nem vagyunk még fittek és nem tudtunk a meccsekre készülni.


Soha rosszabb kezdést, a klub új kapusa, a holland Laura Aarts több bravúrt bemutatott, a többi között büntetőt is védett
Fotós: Ady Géza

Mihók Attila lapunk kérdésére kitért a két új légiós, Aarts és Mahieu teljesítményére is. – A védekezésel együtt jól működött a kapusteljesítmény, ezt a kettőt nem lehet elválasztani. Laura a kötelezőkön felül hozott extrát is, körülbelül ez az a teljesítmény, amit tőle várunk, és amire a védekezést építhetjük. Mahieu ma centerben nem tudott megfelelően érvényesülni, de ezen a poszton alapvetően nem tudtunk abban a minőségben játszani, ahogy hosszú távú céljaink igénylik.

Béres Gergely azzal kezdte, új szereplőként ilyen jó meccseket vár, mint amilyen a dunaújvárosi volt. – Számunkra az utolsó negyed sikerült a legjobban, az eddigi tapasztalat az, hogy nálunk mindig valahogy a mérkőzések eleje indul nehézkesen. Azon kell változtatni, hogy ne csak a végén játsszunk felszabadultan.

A hazaiak kapitánya, Garda Krisztina úgy fogalmazott, a találkozó elején kevés hibával pólóztak, viszont az utolsó negyedben alkalmazott Fradi-védekezés ugyan nem lepte meg őket, ám mégsem tudtak vele mit kezdeni: – Ezzel felzárkózott az ellenfél, így a nehéz meccsnek gondolt találkozó tényleg az lett.

Mihók Attila és Garda Krisztina, illetve Kasó Orsolya és Béres Gergely képviselte a két csapatot a mérkőzés után tartott sajtótájékoztatón
Fotós: DFVE /Alex Martin

Kasó Orsolya, aki életében először nem a dunaújvárosi kaput védte: – Az elején a visszazárásokkal akadt probléma, mindig maradt egy üres dunaújvárosi játékos. A második félidőben viszont felvettük a kesztyűt, nagyon büszke vagyok a lányokra, hogy felálltunk, s ilyen eredménnyel tudtunk zárni.

A DH kérdésére, miszerint volt-e rajta lelki teher, így válaszolt: – Nyilván furcsa érzés volt és még lesz is egy darabig, de úgy készültem, hogy ezt kizárjam, s úgy tekintsek a meccsre, hogy ez is csak egy a sorból.

 

 

JEGYZŐKÖNYV

DUE-Maarsk Graphics – Ferencváros 8-6 (3-1, 2-1, 1-0, 2-4)

Dunaújváros, 200 néző. Vezette: Németh, Székely.

DUE-Maarsk: Aarts – Szilágyi, Gurisatti 4, Horváth, Garda 3, Ziegler, Mchunu. Csere: Kiss (kapus), Mahieu, Huszti V., Vályi V. 1, Sajben N., Brezovszki, Vályi F. Vezetőedző: Mihók Attila.

FTC: Kasó – Kisteleki 1, Ármai 1, Kövesdi, Bujka, Kövér Kis 2, Gémes. Csere: Péter, Vogt, Muzsnay, Huszti D., Gerendás 2. Vezetőedző: Béres Gergely.

Gól emberelőnyből: 1/7, illetve 2/6.

Gól ötméteresből: 1/1, illetve 0/2.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában