Sport

2017.01.25. 20:50

Dunaújvárosi döntés - A hosszabbításig húzták a csapatok Miskolcon

Magyar Kupa-elődöntőt játszott a DAB jégkorongcsapata szerdán este a DVTK Jegesmedvék gárdájával.

Kovács Anita

DVTK - DAB 1-0 (0-0, 0-0, 0-0, 1-0)

Miskolci Jégcsarnok, 800 néző. Vezette: Halassy, Gangel, Váczi, Kormos.

DVTK: Adorján - Tuominen, Láda, Magosi B. 1, Galanisz (1), Pavuk (1) - Vojtkó, Gőz, Tóth, Hajós, Miskolczi - Koqali, Joe Colin, Toulmin, Johnston, Sakaris - Popovics, Bernáth, Szopos, Ritó, Sági. Edző: Douglas Bradley.

DAB: Duschek - Hudec, Ladygin, Azari, Cseter, Dansereau - Hüffner, Léránt, Borbás, Becze, Kaskov - Magosi E., Lévai, Németh, Odnoga, Tanka. Edző: Heikki Mälkiä.

A DAB több támadást vezetett, helyzeteket is kialakított, de szerdán este nem sikerült a dunaújvárosiaknak a DVTK kapujába találniuk
Fotó: Ady Géza

Az idei Magyar Kupának a Dunaújvárosi Acélbikák úgy indultak neki, hogy korábban tizenegyszer hódították el a serleget, legutóbb 2014-ben. Ebben az évben nem a mieink számítottak esélyesnek, sőt, még a legjobb négy közé jutás is a papírforma szerint messze volt tőlük. A selejtezőt a DAB nagyon rosszul kezdte, de az utolsó mérkőzésen az Újpestet 5-2-re megverte, és ezzel becsúszott a négy közé. Ez azonban az idén nem jelent döntőt, mivel nincs final four, hanem elődöntőt és döntőt játszanak a csapatok, a harmadik helyért pedig nincs mérkőzés.

Tegnap a MAC volt házigazda a Debrecen, a Miskolc pedig a dunaújvárosiak ellen. A döntőbe jutás egy mérkőzésen dőlt el, és a selejtezőben jobban szereplő csapat volt a házigazda. Az Acélbikák kupamenőknek számítanak (nem véletlenül említettük fentebb, hogy már tizenegyszer elsőként kerültek ki ebből a sorozatból).

Tegnap nagyon nehéz helyzetük volt a dunaújvárosiaknak, hiszen a MOL Ligát vezető, remek formában lévő DVTK-hoz látogattak. A Bikák helyzetét az is nehezítette, hogy két meghatározó védőjük, Lencsés Tamás és Hruby Gellért nem játszhatott. A két csapat a MOL Ligában háromszor találkozott, és mindhárom összecsapáson szoros eredménnyel a Jegesmedvék nyertek.

De mint tudjuk, egy kupasorozat mindig más, mint egy bajnokság.

A két csapat keményen egymásnak feszült, a hazaiak némi fölényben játszottak, de háromszor húsz perc után még egyik csapatnak sem sikerült gólt szereznie.

A hosszabbításban három dunaújvárosi nevelésű hokis - Magosi Bálint, Galanisz Nikandrosz és Pavuk Attila összejátékából dőlt el a meccs: a DVTK került a döntőbe.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!