Foci

2017.11.23. 19:30

Előrehozott tavaszi forduló

A labdarúgó NB III Közép csoportjában az előrehozott első tavaszi fordulót játsszák ezen a hét végén.

Gróf András

A dunaújvárosi együttes egyik meghatározó játékosa Király Bence (17)

Fotó: Zsedrovits Enikő

A Dunaújváros PASE együttese vasárnap 13 órakor a Hódmezővásárhelyi FC vendégeként lép pályára.

Az őszi bajnok dunaújvárosi együttes vezetőedzője, Dobos Barna természetesen elégedett a csapat őszi teljesítményével.

- Szerencsére a Vecsésen szerzett múlt heti három pontot nem kell megmagyarázni. A mérkőzés elején volt egykét lehetősége a hazai gárdának, de utána már meggyőző teljesítményt nyújtottunk. A második félidő már jobban tetszett, csak a gól hiányzott, pedig voltak nagy helyzeteink. Most hét végén is elsősorban a három pont megszerzésében gondolkodunk, bár az egy pont sem rossz idegenben. A hódmezővásárhelyiek a kiesés ellen küzdenek, de tudásuk alapján sokkal előrébb kellene állniuk a bajnoki tabellán. Vannak kisebb sérültjeink, de remélem, vasárnapra mindenki harcképes lesz. Abban bízunk, hogy a jó formánk kitart erre a mérkőzésre is.

A középpályás, Barna Zsolt szerint megdolgozott a csapat az eredményekért.

- A múlt héten rendkívül nehéz talajon játszottunk egy kellemetlen ellenféllel. Sok munkát fektettünk a meccsbe, ami stabil védekezést eredményezett. Jó az élen állni, de hosszú még az út, hogy a kitűzött célunkat elérjük. Vasárnap is nehéz mérkőzésre számítok, de nekünk jobban kell akarni a győzelmet, és akkor nem lehet probléma.

A dunaújvárosi együttes egyik meghatározó játékosa Király Bence (17)
Fotós: Zsedrovits Enikő

Az újvárosi csapat hetek óta nem kap gólt, amiben elévülhetetlen érdemei vannak a rutinos Farkas Viktornak.

- Az elmúlt időszakban megtanultunk egymásért küzdeni. Sokat változott a szemlélet és a mentalitás. A játékosok hisznek a szakmai stáb elképzeléseiben is. Egy csapat erejét az is mutatja, hogy tud 1-0-ra nyerni idegenben. Ebben az évben még van két feladatunk, amit sikerrel szeretnénk venni.

A tizenhatodik forduló további párosítása a következő: Pécsi MFC – SZEOL SC, Vecsési FC – Makó FC, Szentlőrinc SE – Rákosmente KSE, Szekszárdi UFC – Duna Aszfalt TVSE, Iváncsa KSE – Kozármisleny FC, Budapest Honvéd-MFA II – FC Dabas, Paksi FC II – Mórahalom VSE.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában