Sport

2017.03.12. 18:10

Nem sikerült csodát tenni Spanyolországban - Nincs miért szégyenkezni

Barcelona - Mindent megtett a női vízilabda utóbbi évek egyeduralkodója ellen a DUE-Maarsk együttese, ám az Euroliga negyeddöntőjének szombati visszavágóján is a Sabadell nyert, és jutott tovább a négyes döntőbe.

Gallai Péter

Az első összecsapáson három találatnyi hátrányba került Mihók Attila vezetőedző együttese a sorozatot az utóbbi hat évben négyszer megnyerő spanyol sztárcsapat ellen. A szombati visszavágón a lányok mindent megtettek, de nem tudtak csodát tenni, a Sabadell továbbjutott. A DUE-Maarsk a LEN Kupa négyes döntőjében folytathatja.

A meccs után volt városnézés is. Az együttesnek nincs oka szégyenkeznie, a sztárcsapat jobb volt
Fotó: DUE-Maarsk

Magabiztosan jutott be az Euroliga négyes döntőjébe a címvédő, spanyol Sabadell női vízilabda-együttese, miután a szombati visszavágón hazai medencében nyolc góllal nyerni tudott a dunaújvárosi csapat ellen. A vendégek mindent megtettek, de nem sikerült csodát tenniük a világsztárok ellen.

Bizakodva, ám megfogyatkozva várta a második felvonást a Dunaújvárosi Egyetem-Maarsk Graphics alakulata, amely a háromgólos mínusz mellett az első meccs után egy találkozóra eltiltott Mihók Attila vezetőedzőt, valamint Vályi Vandát is nélkülözni kényszerült. Ám ennek ellenére is nagyon fogadkoztak a lányok, hogy csodát tesznek a négyszeres Euroliga-győztes ellen.

CN Sabadell - DUE Maarks 19-11 (6-3, 4-2, 3-4, 6-2)

CN Sabadell: Ester - M. Ortiz 1, Neushul 3, B. Ortiz 2, Garcia 1, Pena, Clara Espar 2. Csere: Sanchez (kapus), Tabani 3, Leiton, Cordobes 3, Domenech 4, Forca. Edző: Guiu Vidal Ignasi.

Dunaújváros: Kasó - Szilágyi 3, Menczinger 2, Gurisatti 2, Vályi F. 1, Mchunu, Somhegyi. Csere: Kiss (kapus), Horváth 2, Huszti D., Garda 1, Ziegler. Edző: Fülöp Tibor.

Gól emberelőnyből: 11/19, illetve 5/13.

Kipontozódott: Ortiz, Espar, illetve Somhegyi, Horváth, Ziegler, Menczinger.

A dunaújvárosi meccshez hasonlóan itt is 4-1-el indult a mérkőzés, ám most ennek annyira nem örültünk, hiszen ez szintén hazai vezetést jelentett. Szintén nem volt túl jó jel, hogy az első negyedben Somhegyi már két kiállításnál tartott. A két francia bíró a második nyolc perc során újabb hat fórt fújt be a spanyoloknak, Somhegyi harmadik hibája után már ekkor cserével végleg kiállt. A dunaújvárosiak ugyan a játékrész elején még két gólra fel tudtak zárkózni, de utána zsinórban kaptak négyet. Fülöp Tibor negyedenként cserélgette a kapusokat, háthat valamelyikőjük megbabonázza a Sabadell játékosait, Kasó Orsolyával a harmadik felvonást sikerült is megnyerni, így a hátrány négy gólra olvadt, de összesítésben már legalább héttel kellett volna nyerni a záró negyedet.

Gurisatti Gréta a kiutazott dunaújvárosi szurkolókkal
Fotó: amatőr felvétel

Azt a szívességet meg nem tették meg a spanyolok, hogy a déli kezdésre való tekintettel elmennek sziesztázni egy jót. Így továbbra is kemény csata folyt a medencében, a dunaújvárosiak újabb három embert veszítettek el végleg cserével, a hazaiak meg, mint a találkozó során végig, sorra kihasználták az emberelőnyös helyzeteket.

Sajnos a csoda elmaradt, nem történt más, mint érvényesült a papírforma, 31-20-as összesítéssel továbbjutott a címvédő, de a DUE-Maarsk lányainak egy pillanatra sincs okuk szégyenkezni, ők mindent megtettek a sztárcsapat ellen.

Mihók Attila a szövetség holnapjának adott értékelése: - Már az első perctől hatalmas nyomást gyakorolt ránk a Sabadell, minden poszton maximális erőkifejtésre volt szükség ahhoz, hogy elkerüljük a kapott gólokat, ami, mint azt az eredmény is mutatja, nem nagyon sikerült. Rengeteg emberhátrányt kaptunk, az elvesztett labdák után rögtön áthúzták magukat rajtunk, számunkra ez idegen játékstílus volt. Emellett iszonyatosan erős volt a centerjátékuk, tizenegy kiállítást ítéltek a védőink ellen. Voltak helyzetek, amiket belőhettünk illetve kivédekezhettünk volna, a két mérkőzés alapján azonban ennyivel jobb csapat a Sabadell, nincs miért szégyenkeznünk, maximális igyekezettel játszottunk.

Kasó Orsolya a sok emberhátrány miatt nem egyszer került kiszolgáltatott helyzetbe
Fotó: Ady Géza

A dunaújvárosiak csak az Euroligától búcsúztak, ugyanis a kiírás szerint a vesztesek a LEN Kupa négyes döntőjébe jutnak. Ahol a mieink mellett ott lesz a hazai rivális, az Újpest is, ugyanis a fővárosi együttes az itthoni egygólos győzelem után a szombati visszavágón, Spanyolországban néggyel kikapott a Matarótól. Rajtuk kívül az olasz Padova és az orosz Ugra Khanty-Mansiysk lesz még a final four résztvevője.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!