Sport

2016.02.28. 17:42

Aikidósok a Lorántffyban - Dunaújváros a középpont

Dunaújváros - A Lorántffy iskolát pénteken és szombaton magyar aikidósok töltötték meg. Közel százan vettek részt a Nemzeti Aikido Szövetség Magyarországi Szervezete szervezésében.

Agárdy Csaba

Dunaújvárosban a sportág képviselői az európai szövetség technikai vezetőjének, a 6. danos Mirkó Jovanicsnak az irányításával dolgoztak. Pénteken az edzőknek és a tanároknak volt továbbképzés, szombaton pedig nyílt edzéseket tartottak, és ezeken a gyakorlásokon kezdők is részt vehettek. Márton Imre, a magyar szövetség egyik képviselője elmondta, hogy azért Dunaújvárosban találkoztak, mert a városban több aikido klub is működik, emellett pedig Dunaújváros földrajzi fekvése is sokat nyomott a latba, hiszen a település majdnem az ország közepén található, ezért mindenhonnan jól megközelíthető. (Még szombat délelőtt is folyamatosan érkeztek a sportolók.)

Szombaton egy különleges eseménynek is tanúi lehettünk. A Lorántffy középiskolában vehette át az egyenesen Japánból érkező dandiplomáját, Szirbik Ferenc, akinek ez már a negyedik dan fokozata volt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!