Sport

2016.12.26. 15:30

Dunaferre SE: Sokba kerülhetnek az elhullajtott pontok

Dunaújváros - Voltak bravúros győzelmei, de voltak fájó vereségei is a Dunaferr Sportegyesület röplabdacsapatának az alapszakasz eddigi mérkőzésein.

Gróf András

Az együttes célja, hogy az első hatba kerülve minél jobb pozícióból vághasson neki a rájátszásnak. Ennek megfelelően teljesítettek is az ősszel, de Tomanóczy Tibor vezetőedző szerint az utolsó meccsen az ifjúsági válogatottal szemben elvesztett két bajnoki pont még igen sokba kerülhet a végelszámolásnál.

- Sok komoly mérkőzést játszottunk az elmúlt időszakban. Ezekből a nagy csatákból sikerült több alkalommal is győztesen kikerülnünk. Akadt azonban olyan összecsapás is, amelyeken könnyen megadtuk magunkat. Ilyen volt például a Pénzügyőr ellen idegenben elszenvedett 3-0-s vereség, vagy ifjúsági válogatott ellen 3-2-re elvesztett találkozó.

Tomanóczy Tibor tudja, hogy miben kell javulnia a csapatnak Fotó: Zsedrovits Enikő

- Vajon minek tulajdonítható ez a kettősség, ami jellemezte az együttes játékát?

- Ez a hullámzó teljesítmény elsősorban a fiatalság számlájára írható. Fizikálisan már felvesszük a versenyt a felnőtt vetélytársakkal, ami egyértelműen a kondícióedzések eredménye, de kritikus helyzetekben még nem mindig hozunk jó döntéseket.

- A szoros győzelmek nem igazán kifizetődőek

- Sajnos több alkalommal is csak 3-2-re nyertünk, ami olyan szempontból jelent hátrányt, hogy ezekért a sikerekért nem három, hanem csupán kettő pont jár. Ezen kellene javítanunk majd a folytatásban.

- Egyénileg kikkel volt elégedett?

- Bohnicsek Szilveszter utóbbi mérkőzéseken nyújtott teljesítménye kellemes meglepetés. Kun Benedek és Gebhardt Norbert végig stabilan játszott. Hatvany Zsolt nagyon szépen összefogja a csapatot. A liberó Gebhardt Áron kiválót nyújtott a nyitásfogadásban és a védekezésben. A centerektől viszont többet várok. Kholmann Norbertnek is erősödnie kell.

- Miként alakul az együttes programja?

- Rövid pihenőt kaptak a játékosok, de december 27-től már testreszabott feladatokat kell végezniük. Január másodikától pedig újra élesben készülünk, hiszen hetedikén már hazai pályán játszunk a Pénzügyőrrel.

- A hírek szerint jövőre már a röplabda is bekerül a TAO-s támogatásokat igénybe vehető csapatsportágak közé

- Régen vártunk már erre, hiszen ez a forrás hatalmas lendületet adhat az utánpótlás-nevelés számára.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!