Sport

2016.12.04. 20:50

Dunaferr SE: sima vereség és szoros győzelem

Budapest/Dunaújváros - A Dunaferr Sportegyesület röplabdázói két bajnoki mérkőzést is játszottak az elmúlt hétvégén.

Gróf András

MAFC-BME - Dunaferr SE 3:0 (23, 14, 21)

BME Sportközpont, 100 néző. Vezette: Szabó Zsolt, dr., Árpás Krisztina.

Dunaferr SE: Hatvany Zs., Gebhardt N., Kholmann, Bohnicsek, Kun, Stefanovics, Gebhardt Á. (liberó). Csere: Guzmics, Szabó P., Tomanóczy B., Kiss M. Vezetőedző: Tomanóczy Tibor.

A házigazdák az egész mérkőzésen sokkal pontosabban játszottak. A dunaújvárosi fiatalok az első szettet szoros küzdelemben veszítették el, a második játszmát is simán nyerték a fővárosiak. A harmadik játszma újra nagy csatát hozott, de végül teljesen megérdemelten nyert a MAFC-BME gárdája.

Kun Bendek (2) remekül játszott a HÉP-Kecskeméti RC ellen  Fotó: Zs. E.

Dunaferr SE - HÉP-Kecskeméti RC 3:2 (-21, 21, 23, -18, 13)

Dunaújváros Sportcsarnok, 100 néző. Vezette: Horváth Miklós, Mezőffy Zsolt.

Dunaferr SE: Kun, Kholmann, Bohnicsek, Hatvany Zs., Gebhardt N., Stefanovics, Gebhardt Á. (liberó). Csere: Szabó P., Guzmics, Kiss M. Vezetőedző: Tomanóczy Tibor.

Az első játszma közepéig a dunaújvárosi együttes vezetett, de 15-15 után fokozatosan a kecskemétiek vették át a játék irányítását, és végül a vezetést is megszerezték. A második szettet is jobban kezdték a vendégek, és hárompontos vezetésre tettek szert. A folytatásban szoros csatát láthattak a szurkolók, amelynek végjátékában a hazaiak koncentráltak jobban, így sikerült egyenlíteniük. A harmadik játékrész első technikai szünetében 8-5-re vezettek az újvárosiak, ám a szett közepén a Kecskemét fordított. Ezt követően azonban ismét a hazaiak kerültek fölénybe, és Kun Benedek pontjával hozták a játszmát.

A negyedik játékrész akár az utolsó is lehetett volna, ám az elején a kecskemétiek hamar előnyt szereztek, amit meg is tartottak a szett végéig, ami egyenlítést eredményezett. A döntő játszma elején 5-1-re elhúztak a hazaiak, de hamar egyenlített a Kecskemét. A párharc végül kiélezett csatában dőlt el a fiatal játékosokból álló dunaújvárosi együttes javára.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!