Kerékpár

2017.10.21. 18:23

Dina Márton és Vas Kata Blanka sikere a városligeti cyclocross-nyitányon

A szervezők tájékoztatása szerint a mintegy három kilométeres pályán húsz kategóriában több mint háromszázan tekertek.

Budapest, 2017. október 21. Versenyzők a Crossliget kerékpáros cyclocross magyar bajnokság férfi elit futamán a Városligetben 2017. október 21-én. MTI Fotó: Mohai Balázs

Fotó: Mohai Balázs

A férfiak elitversenyében – a városligeti Királydombon – Dina (Nella Trek Team) mögött második Peák Barnabás (Mesterbike 575 Team), míg harmadik Buruczki Szilárd (Cube Csömör) lett. Dina és Peák az utolsó körig együtt haladt, az utolsó körben azonban utóbbi hibázott a szimpla akadályon, ahol előnyt akart szerezni, ám bukott.

A női összetettben a juniorkorú Vas (Merida Maraton Team CST) Buzsáki Virágot (PCCC) és a szintén junior Szekeres Viktóriát (KTM Teszt Team Gödöllő) előzte meg.

„Enyhe őszi, jellemzően felhős időben rendeztük a versenyt, s mivel régen esett csapadék, igen száraz, poros volt a pálya. Annak nagyon örülünk, hogy minden eddiginél több nézője volt a viadalnak”

-közölte Rokob Jakab szervező.

A szakág viadalait ősszel és télen rendezik 1500-3000 méter hosszú körpályákon, amelyek földutakon, réteken, füves területeken, aszfalton, lépcsőkön, különböző mesterséges és látványos akadályokon keresztül haladnak.

Borítófotó: Versenyzők a Crossliget kerékpáros cyclocross magyar bajnokság férfi elit futamán. MTI Fotó: Mohai Balázs

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!