Sport

2009.11.18. 03:28

Dávid Góliát ellen

Dunaújváros/Veszprém - Ma 18 órakor a bajnoki címvédő MKB Veszprém otthonában lép fel a Dunaferr SE férfikézilabda-együttese. A találkozó egyértelmű esélyese a hazai csapat.

Gallai Péter

- A mai meccset nem a vasárnapi kupavisszavágó jegyében vívjuk, ugyanis a két gárda teljesen más taktikát kíván a részünkről. Sajnos már nem azt az időt éljük, amikor még egy Veszprém-Dunaferr mérkőzés háromesélyes volt, de az a cél, hogy javítsunk a vasárnap mutatott játékunkhoz képest. Azt szoktam mondani, hogy van egy úgynevezett fájdalomküszöb, ha az alatt maradunk, akkor jó. Ezt nem számszerűsítem, a játékosoknak is azt mondtam: mindenki egyénileg döntse el, számára ez mennyi. Eddig erőn felül teljesítettünk a bajnokságban, hoztuk a pontokat, ami után talán túlzott elvárás alakult ki a közvélemény részéről - fogalmazott a vezetőedző.

A csapathoz kapcsolódó információ, hogy a maródiak listáján lévő játékosok közül Kemény József és Széles László esetében a találkozó előtt derül ki, tudják-e vállalni a szereplést.

Ami pedig az ellenfelet illeti: az MKB Veszprém a hétvégén Bajnokok Ligája-mérkőzést játszott, s hazai pályán 35-18-re kiütötte a Boszna Szarajevót, a sérült Marko Vujin és Ivan Lapcevic nélkül is. A félidőben már 22-7-re vezettek Pericsék! Lapcevic ma talán már játszhat, de Vujin biztosan nem lép pályára a piros-fehérek, azaz egykori csapata ellen. Nos, azzal mindenki tisztában van, hogy nélküle is bombaerős lesz a bakonyiak kerete, akikre decemberig kemény menetelés vár.

Mocsai Lajos éppen ezért a kondicionális munkát emelte ki, mint a hosszú sorozat egyik kiemelten fontos elemét. A szerdai meccs után az MKB szombaton Boszniában szerepel a BL-ben. Majd a mesteredző már a Dunaferr elleni bajnokiról ejtett pár szót:

- A dunaújvárosiak keretében több tehetséges, nagyon ambiciózus és lendületes fiatal játékos szerepel, akik mellett kipróbált, rutinos társak is ott vannak segítségül. Egységesek, jó csapatot alkotnak. Éppen ezért mi is nagyon motiváltak leszünk ellenük - tette hozzá Mocsai.

A mérkőzés végeredményét és beszámolóját a www.dh-online.hu internetes oldalunkon olvashatják majd.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!