Sport

2017.03.19. 15:15

Darts: nyílt verseny

Dunaújváros - Másodszor rendezte meg a helyi dartsklub országos nyílt versenyét: ezúttal is nagy sikerrel, mint tavaly!

Pekarek János

Sokan azt hiszik (eddig én is), hogy a darts a világ legegyszerűbb játéka: csak kis nyilacskákat kell dobálni egy kellően strapabíró táblába,. lehetőleg a közepébe.

Aki ezt gondolja, az semmiképpen se hangoztassa ezt a nézetét aktív dartsjátékos előtt! Most már elég sokan vannak, Dunaújvárosban is, és már a második országos nyílt versenyüket rendezték meg az elmúlt hét végén a Munkásművelődési Központban: kirobbanó sikerrel!

Egyrészt majdnem százan vettek részt a vetélkedésben, másrészt szép eredményeket értek el a helyi klub tagjai is (egy férfi második és egy női harmadik helyezést), valamint az egész összejövetel hangulatában inkább egy baráti piknikre hasonlított, minden sportteljesítmény mellett is.

Szóval, büszkék lehetünk dartsosainkra, akik megint öregbítették Dunaújváros hírnevét, mégpedig az országnak legalább huszonhat településén: ennyi helyről jöttek ugyanis versenyzők a szombati viadalra. Köztük Mosonmagyaróvárról (!) Egerből, Budapestről, Kiskőrösről is: ami sokat elárul!

Ketten a szombati dunaújvárosi dartsverseny résztvevői közül: Takács Kálmán, Shcreiber Gábor
Fotó: Zs. E.

Kitűnő hangulatú dartsversenyt rendeztek szombaton a Munkásművelődsi Központ folyosó-galériájában délelőtt tíztől este nyolc óráig. Igaz: rossz hangulatú dartsversenyről még soha nem érkezett jelentés - azonban még az olyan kívülállónak is feltűnt, mint az önök tudósítója, hogy mennyire baráti és kedélyes ez az összejövetel.

Pedig komoly verseny volt a II. Dunaújvárosi Steel Open nyílt dartsverseny, amelyet a Dunaújvárosi Darts Club (DDC) rendezett (több szponzor mellett a városi önkormányzat támogatásával), s amelyre március 16-ig nevezhettek amatőrök az ország minden részéből. (Amatőrök, de nem ügyetlenek!) Jöttek is huszonhat településről: így például Budapestről, Egerből, Mosonmagyaróvárról, Székesfehérvárról, Kiskőrösről, Paksról, Dabasról, Dömsödről, tudtuk meg Körmendi Mihálytól, a DDC elnökétől.

Ízelítő a dartsverseny hangulatából: biztos kéz, nagyfokú összpontosítás, fejszámolás...
Fotó: Zsedrovits Enikő

A versenyzők között 82 férfi és 12 nő volt. A férfiak versenyében az első helyet Tibai Attila szerezte meg Paksról. Második Bencze Balázs (DDC), harmadik Bogárdi István (Paks), negyedik Zsolnai Imre (Kakucs). A nők közül Kárpáti Ildikó lett a győztes Budapestről. Második Veress Gréta (Kakucs), harmadik Makovits Hajnalka (DDC). Az úgynevezett Lúzer Kupát (a vígaszágat) Szántó András nyerte Dömsödről, második Szőke Henrik (Dabas), harmadik Suhajda Roland (Dabas), negyedik Tömör Gábor (DDC).

A legidősebb játékos Nagy Magdolna volt (65 éves), a legfiatalabb Dévai Péter (14), mindketten a DDC tagjai. A legmagasabb játékos Schevelik Attila (160), Budapest. A legtöbbet Haáz Ádám dobta, Paksról: két alkalommal 180-at ért el.

Palczer Zsolt (DDC) verseny közben szombaton az MMK-ban

A legeredményesebb dunaújvárosi női játékost, Makovits Hajnalkát, a DDC tagját kérdeztük még a verseny közben arról, hogy hogyan kerül egy hölgy a darts világába? Azt értjük, hogy a férj lemegy a kocsmába dobni néhányat, miközben a feleség a vasárnapi ebédet főzi, de a hölgyek...?

- A hölgyek nem vasárnap délelőtt járnak és nem a kocsmába, hanem kedden és csütörtökön este az MMK-ba: akkor van ott DDC klubnap! - válaszolja a háromgyermekes családanya, akinek a férje is dartsozik. Amúgy két esztendeje űzi ezt a nemes és nagyon érdekes sportot, ami jól ellensúlyozza irodai foglalkozását. Már kétszer országos harmadik helyet is szerzett...

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!