Sport

2015.01.08. 19:00

DAC: nincs elveszett labda

Dunaújváros - A nyár végén belevágtak egy számukra ismeretlen sorozatba. A DAC férfikézilabda-csapatáról van szó.

Jankó Árpád

Arról a csapatról, amelyiknek távlati célja az, hogy a megkezdett NB II-es bajnoki év után, belátható időt követően eljussanak az NB I B-s szintre. Ez a város kézilabda sportjának is érdeke lenne.

Csermák Gábor, a DAC játékos-edzője természetesen a magasabb osztályról a bajnokság előtt igyekezett információkat szerezni.

- Meg kellett állapítani, hogy nagyon sűrű a mezőny. Kemény csatákra számíthattunk. A Ferencváros gárdája igen erős. Vezeti a tabellát. Csak mi tudtuk legyőzni őket.

- És így második a táblázaton a DAC, ami igazán szép eredmény...

- Az is dicséretes, hogy ősszel egyetlen vereséget szenvedtünk el idegenben. Jó teljesítményt nyújtottunk. Maximális dicséret illeti a fiúkat, akik munka mellett heti két edzéssel léptek pályára.

Csermák Gábor ha kellett, akkor a védekezésnél beszállt a játékba az ellenfelek nagy bánatára Fotó: Zsedrovits Enikő

- Mi volt a csapat sikerének titka? Csak nem az, hogy Csermák Gábor, az edző is beállt a játékba?

- Én csak a védekezésben segítettem. A titok pedig az, hogy motivált volt a társaság. Akaratos, nagyon egységes gárdát alkotunk. A nézők számának növekedéséből is láttuk, hogy ez tetszik a szurkolóknak. Amire ügyeltünk: legyen a védekezésünk kőkemény, legyen gyors a játékunk, és ne ismerjünk elveszett labdát.

- Név szerint kiket emelne ki a keretből?

- Először tisztázzuk: a második hely mindenkinek az érdeme. De a sérült Kakas Tivadar kapust jól helyettesítette Nagy Balázs. Horváth Dániel alapember volt a védekezésben. Reichert Zoltán vezeti a góllövőlistát. Gergely Bence is nagyon eredményesen kézilabdázott.

- Mire számíthatunk tavasszal?

- Nehéz lesz megtartani majd a második helyet. Pláne úgy, hogy Kakas kapust és a távozó Zubai Gábort nehéz lesz pótolni. De mindent elkövetünk ennek érdekében. Kellene egy balkezes átlövő is. Kedden kezdtük a felkészülést, tehát nincs sok időnk a kezdésig, vegyes módszerrel, labdával és az erőnlétet is erősítve, a technikai készséget fejlesztve edzünk. Február 22-én folytatódik a bajnoki sorozat. Addig több edzőmérkőzést akarunk játszani, és február 1-jén pedig egy négycsapatos tornát is szeretnénk rendezni Dunaújvárosban.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!