Sport

2017.01.10. 20:30

Csodálatos élmény mindenkinek

Dunaújváros - Az idei, a XV. Carissa Kupa már igazi teremlabdarúgó-fesztivállá nőtte ki magát, amelyre túljelentkeztek a csapatok. Izgalmas csatáknak, sok hírességnek, a teremlabdarúgás ünnepének adott helyet péntektől vasárnapig a Dunaújváros Sportcsarnok. Nem mellékesen pedig a helyi mentőállomás számára is összegyűlt egymillió forint.

Balogh Tamás

A Dunaferr Vasas győzelmével zárult vasárnap az immár tizenötödik alkalommal megrendezett, jótékonysági Carissa Kupa.A kispályás focitornán a végső győzelemért küzdő csapatok mellett pályára léptek országosan ismert művészek, zenészek és sportolók, a Kohász öregfiúk-együttese. Az eseményen a dunaújvárosi mentőállomás javára gyűjtöttek, végül egymillió forintot vehetett át jelképesen az állomás vezetője, Reszegi Imre.

Elsőként Petrás Gábor, az esemény főrendezője nyilatkozott nekünk.

- Mi is úgy gondoljuk, hogy nagyszerű rendezvényen, egy háromnapos futballfesztiválon vagyunk túl. Úgy zártuk az eseményt, hogy mindenki jó szájízzel hagyhatta el a sportcsarnokot. A szép sportsiker mellett nagyszerű adományt adhattunk át a mentőállomás részére.

A rendezvény alatt nyolcszázhétezer ötszáz forint jött össze, amit Dunaújváros Megyei Jogú Város önkormányzata kétszázezer forinttal felkerekített, így az összeg több mint egymillió forint lett. Szerintem a résztvevők és a rendezők is elégedetten távozhattak, nyilván, akik korábban kiestek, azoknak kicsit keserű emlékük is maradhat, de úgy gondolom, mindenki számára csodálatos futballélmény született ezúttal is Dunaújvárosban - fogalmazott, hozzátéve:

Ismert zenészek, sportolók, színészek, televíziós személyiségek léptek pályára a művészválogatott mezében – ők is szívesen csatlakoztak a jótékony rendezvényhez Fotó: Zsedrovits Enikő

- Vasárnap folyamatosan telt ház előtt zajlottak az események. Különleges gálamérkőzéseket láthatott a közönség. Itt volt velünk a magyar színészválogatott, sok jeles kedvenc mellett Istenes Bencével, akikkel szemben pályára lépett a Dunaferres öregfiúk csapatata Gróf Bandi vezetésével.

Jó teljesítménnyel lépett pályára a Sport TV csapata, és üdítő színfolt volt a jövő reménységeinek, a Dunaújváros PASE és a dunaföldvári Holler UFC utánpótlás-focistáinak bemutató mérkőzése. Korosztálytól függetlenül nagy örömet okoztak mindenkinek a Star Wars kimondottan barátságos katonái, akikkel örömmel fotózkodhatott bárki. A pályán pedig igazi férfias küzdelmeket láthattunk. Mindenki jól szórakozhatott, és ezért hoztuk létre a XV. Carissa Kupát!

A kedvezményezett, azaz a mentőállomás vezetője, Reszegi Imre mindenkinek csak köszönni tudta a támogatást, segítséget. - Már eleve nagy megtiszteltetésnek vettük azt is, hogy ennek a gyűjtésnek a kedvezményezettjei lehettünk, és most még nagyobb az örömünk, hogy több mint egymillió forint adományt vehettünk át, amely a mentőautókban található felszerelések cseréjét és korszerűsítését teszi lehetővé. Hogy jelentős-e ez az összeg?

Igen, az! Néhány nappal ezelőtt is elmondtam, és ezt tartom ma is, hogy ötezer forinttól ötvenmillióig minden összeget hasznosan tudunk elkölteni. Ez a pénz nagyon nagy segítség lesz a várhatóan márciusban, áprilisban forgalomba helyezendő új esetkocsi felszereléséhez. Természetesen az eszköz megvásárolásáról, illetve az átadásról mindenképen értesíteni fogjuk a lakosságot és valamennyi kedves támogatónkat.

Felnőtt szemmel is élvezetes csatát vívott a Dunaújváros PASE és a Holler UFC U10-es csapata. Az apró és tehetséges labdarúgók nem kímélték egymást, saját magukat és a mestereik sokat próbált idegeit sem. A gálamérkőzésük (mert akként szurkoltuk végig) után beszélgettünk a két csapat egy-egy szépreményű tehetségével.

Eszenyi Álmos, a DPASE U10-es játékosa

Eszenyi Álmos (DPASE): - Jó meccset játszottunk. Rúgtam egy gólt, de a társaim is nagyon jók voltak. Sajnos a meccset az ellenfelünk nyerte meg. Egy picit mérges vagyok miatta, mivel elrontottuk a védekezésünket. Legközelebb majd jobban fog sikerülni. Andriska Gabi bácsi az edzőm. Hetente háromszor gyakorlunk, és nagyon szeretem a focit. A példaképem Philipp Lahm, a világbajnok német labdarúgó. Ő róla tudom, hogy jól játszik a középpályán és a védelemben. Olyan játékos szeretnék lenni, mint ő, és válogatottba is szeretnék majd bekerülni!

Cseh Dániel a Holler UFC színeiben lépett pályára

Cseh Dániel (Holler UFC): - Mi nyertük a meccset, és ennek nagyon örülök. Nem volt könnyű, nehéz sem, szerintem jobban védekeztünk, mint a dunaújvárosi csapat. Nekem a labdaszerzés és a passzok mentek a legjobban a mai napon. Leginkább a Szabó Ákossal tudok együtt játszani. Hetente kettő vagy három edzésünk van, és nagyon szeretem a focit. Példaképem Lionel Messi. Olyan szeretnék lenni, mint ő. Erénye, hogy fürge, és jól cselez. Lehetséges, hogy majd válogatott is leszek. Mondhatni azt is, szeretnék az lenni!

Fekete Balázs, a ByeAlex és a Slepp zenekar dobosa azt mondja: sportember és rockzenész is egyben. Ő adja meg a játék ritmusát. A színpadon és a reményei szerint a futballpályán is. Balázs sportos testvérekkel büszkélkedhet: a bátyját, Robit NB I-es futsalcsapatunk kőkemény centereként ismerhetjük. A család pedig arra büszke, hogy ő a ByeAlex és a Slepp zenekar irigyelt dobosa. A művészválogatott tagjaként komoly sportemberhez illően érkezett és nyilatkozott nekünk.

- Szikár vagyok? Inkább meg van a kellő önbizalmam. Úgy megyek föl a színpadra és a focipályára is. Komolyan veszem a labdarúgást is. Nagypályán jobb vagy bal futó vagyok, kispályán pedig ahogy sikerül, elől vagy hátul. A zenekari helyem hátul van, én viszem a tempót és megadom a ritmust. Remélem, ez a dunaújvárosi csapatom többi tagjának is tetszett. Amikor a zenekari fölállásról beszélünk, akkor nem szeretek rivaldafényben lenni, nem akarok frontember lenni.

Maradjon meg az a szerep a komolyabb karakterek számára. Sportember vagyok. A hétköznapokon is teljesen tisztességes életet élek, erre a gálameccsre is pihentem, hogy fitten érkezzek. Nyilván a rockszakmában szeretünk a kollégáinkkal kimaradni, de sportos életvitelt folytatok.

A Csillagok háborújának főgonosza, Darth Vader mégsem olyan sötét lélek, az 501-es Légió Magyarországi Helyőrség, azaz a jelmezes Star Wars rajongók által létrehozott szervezet tagjai is emelték a kupa színvonalát, sőt, ők is támogatták Reszegi Imrééket Fotó: Zsedrovits Enikő

 

Nem gondolta, hogy ilyen sokan eljönnek

Istenes Bence tisztában van vele, minél ismertebb az ember, annál nagyobb a felelőssége. Ahogy a nevét felkonferálták, koncertszerű tapsba és zajos üdvözlésbe csapott a nem csak a futballban jártas közönség. A meccs után lépésenként állították meg fotóra, selfire, nagyon fontos sugdolózásra a szerencsés rajongói. Istenes Bence ismét jött, látták és győzött. legalábbis az első mérkőzésen.

Istenes Bence remekül érezte magát Dunaújvárosban Fotó: Zsedrovits Enikő

A meccsei után a sármos műsorvezetővel csak addig tudtunk beszélgetni, amíg a hívei hagyták, mondat közben, barátsággal vitték magukkal. - Nagyon jó a közönség. Nem is gondoltam, hogy ilyen sokan eljönnek! Sok hasonló eseményen szerepeltünk, de valamiért egyre kevesebben látogatják ezeket. Nehéz az embereket megmozdítani. A Carissa Kupa szerencsére kivételesen jól sikerült, tele van az egész csarnok, nagyon örülök neki! - fogalmazott.

- Az mindig nagyon jó elismerés, ha az embert szeretik, és ennek az egyik jele az ilyen eseményeken a nyíltszini taps is. Jólesik, amit a közösségi médiákban tapasztalok. Sokan követnek, kommentelnek, képeket küldenek és lájkolnak. Minden visszaigazolásnak, amit a közönségtől kapok, annak nagyon örülök, nyilván ennek a mainak is. Ehhez tartozik az is, minél ismertebb az ember, annál nagyobb a felelőssége is. Természetesen figyelni kell arra is, hogy milyen ügyek mellé állsz oda, és eleve, hogyan éled a mindennapjaidat.

Emellett muszáj, hogy gyerekek is maradjunk picit, hülyeséget meg dilidolgokat csináljunk. Szeretik, amikor valami szórakoztató dolgot tesz az ember, ami tényleg csak valami vicces hülyeség. A tömeges fotózkodás, a szelfizés? Erre is azt mondhatom, jó dolog. Szerintem ezzel soha nem lehet jóllakni, ilyenkor is szeretetet kap az ember, amire mindenki vágyik - mondta.

- Hogy jó kis gólokat lőttem? Igen, igen, igyekeztem odatenni magamat százszázalékosan a pályán, és durrant is a gól. Ennek is nagyon örültem! - zárta lapunknak adott interjúját a televíziós személyiség.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!