Sport

2017.06.23. 15:25

Csapó Kyra egyre jobban játékba lendült a váratlan beugrás után

DUNAÚJVÁROS A női kézilabda szerelmeseit néhány napra lázba hozta a meghirdetett szavazás. Ugyanis el kellett döntenie a közönségnek, hogy ki volt a felnőtt női kézilabdacsapat legjobbja a bajnokságban.

Jankó Árpád

Tehát „Szavazz a szezon legjobbjára!" Erre kérte fel interneten a kézilabda akadémia a szurkolókat. Kaptak az alkalmon a nézők, és a péntek déli zárásig közel ezer szavazat érkezett. Egyhetes akció volt, s egy ember csak egy szavazatot adhatott le. Végül a szavazatok huszonkilenc százalékával Csapó Kyra, a D. Kohász kapusa végzett az első helyen. Második lett Szalai Babett, harmadik pedig Klujber Katrin.

Csapó Kyra bevallotta, csak reménykedett a jó szereplésben, de nem lehetett biztos az első helyben.

- Tulajdonképpen a Fehérvár elleni beugrásra kell nagyon emlékeznem, amely rendkívül váratlanul ért. Oguntoye Viktória térdsérüléséről később derült ki, hogy súlyos. Nagyon sajnáltam Ogut, mert lepergett előttem az én térdsérülésem, a műtétem, a rehabilitációm. Tudtam, hogy mit kell kiállnia a sérült játékosnak. Ilyen a sors. Egy kedves játékostársam szomorú esete révén nekem nyílott lehetőségem a bizonyításra. Hirtelen jött alkalom. Be kellett állni a kapuba, és első számú kapuvédőként nagy felelősséggel kellett segíteni védéseimmel a csapatnak. Ezt a felelősséget valóban éreztem, de nem nyomasztott. Tudtam, hogy helyt kell állnom. Ez a dolgom, és a csapat érdekében meg kell tennem!

Csapó Kyrának többször is jóbarátja volt a kapufa, amikor kifelé pattant a labda Fotó: Ady Géza

Valljuk be, Kyránál természetesen - cserekapus lévén - hiányzott a folyamatos játék is. A rutint is vissza kellett szerezni...

- Ezen nem nagyon volt időm gondolkodni, mert azonnal cselekednem kellett már a következő mérkőzésen. Nem sokat agyaltam, fejemben lejátszódott: sikerülni fog a mozdulat, s ezért rendkívüli mértékben kell koncentrálnom, összpontosítani. Egyszóval: volt bennem megfelelési kényszer is, ami persze egy kicsit vissza is vetett, de folyamatosan törekedtem a jó teljesítményre. Emlékszem, a Siófok ellen itthon elkaptam a fonalat. Egy nagyon jól összeállt védekezés mögött sikerült nekem is hozzátennem a jó eredményhez. Persze akadt gyengébb szereplés is, például a Magyar Kupa négyes döntőjében. Az nem volt az igazi. De a csapattal együtt én is magamra találtam, s nagyszerű játékkal legyőztük a Ferencvárost.

Mivel tud motiválni Vártok Ákos kapusedző?

- Ő mindig azt vési a kapusok fejébe, hogy nincs idő a morfondírozásra, jön az újabb feladat, arra kell figyelni. Nálam a legfontosabb cél, hogy legyen a teljesítményem egyenletes. Ezért a tízes skálán a hetest-nyolcast adnám magamnak. Ez a szavazás, vagyis az, hogy a szurkolók az első helyre tettek, számomra sok erőt ad majd a jövőre, a következő szezonra. Nagyon örülök ennek az eredménynek, és természetesen az ajándéknak, a wellness-hétvégének is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!