Rajna Tamást, a DLSZ hálóőrét választották a legjobb kapusnak

2019.03.08. 20:51

Csak a nevében lesz Old Boys, és kispályás ez az együttes

Petrás Gábor, a Dunaújvárosi Labdarúgó Szövetség főtitkára ezt a tisztségét egy általa kedvelt polgári foglalkozása mellett tölti be. Úgy tűnik, hogy valahol föllelt még egy kis szabadidőt, amit az új szenvedélyének, az Old Boys kispályás focicsapatnak szentelhet.

Balogh Tamás

Amikor tavaly októberben megszereztük az Önkormányzati Kupa első helyezését, amelyen Dunaújvárost képviseltük, elhatároztuk, hogy a korosabb fiatal játékosok – a harmincöt év felettiek – korosztályához tartozók versenyeztetésére létrehozzuk az Old Boys csapatunkat. Dunaújvárosban rengeteg, nagyon jól képzett kispályás-labdarúgó lép a pályákra. Őket szeretnénk összefogni és ezért hoztuk létre ezt a csapatot, amelyikkel eredményesen szeretnénk képviselni a várost a különböző vidéki rendezésű tornákon. A csapatunk alapja egy baráti társaság, amellyel hosszú és sikeres éveket töltöttünk el, mivel együtt nőttünk fel a labdarúgás világában. Közülük örömmel említhetem például Sztanó Miklóst, aki ötvenegy évesen is remek labdarúgónak számít, vagy a város egykori első futball-válogatottját, Salamon Miklóst. Éliás Zsolt segített a keret összeállításban, aki a padon is helyt állt mellettem, sőt, ha kellett, eredményesen lépett a pályára is.

A Dunaújvárost képviselő csapat: a felső sor: Sztanó, Somogyi, Rajna, Barics, Salamon. Az első sor: Právics, Petrás, Markovics, Freud, Szalai, Éliás Fotó: DH archív

Én a sérülésem utáni rehabilitáció miatt sajnos még csak kívülről nézhetem a többiek játékát, de remélem, hamarosan visszatérhetek közéjük. A közelmúltban 5+1-es rendszerben, Százhalombattán, az ország sok részéből érkezettek mellett szerepeltünk szép sikerrel. Érdekes helyzet alakult ki, hiszen a városunkból még egy csapat érkezett, a munkahelyem gárdája az ISD Power Kft. is. Balszerencsés módon, az első csoportkör után, összesorsoltak bennünket, és mi akadályoztuk meg őket az előrejutásban. Ezután egy nagyon erős mezőnyben léphettünk fel a dobogó harmadik fokára. Emiatt azért egy kicsit fáj a szívünk, hiszen esélyesként érkeztünk, és minden adott volt ahhoz, hogy megszerezzük az elsőséget, de a döntőbe jutást eldöntő mérkőzést 1–1-re hoztuk, a büntetőpárbajban viszont alulmaradtunk. Ott azzal a hálóőrrel akadtunk össze, aki a döntő legjobb játékosa díjat is elnyerte. Külön érdekesség, hogy a számára átadott kupát a DLSZ nevében mi vittük magunkkal, ezzel is segítve az ottani rendezők munkáját.

Az eredményhirdetésen viszont Rajna Tamást a DLSZ hálóőrét választották a szervezők a nap legjobb kapusának, amelyre a 3. hely mellett büszkék vagyunk. Az eseménynek jótékonysági célja is volt: egy beteg kisfiú javára folyt a gyűjtés. Ehhez az ISD POWER Kft. tízezer, a DLSZ tizenháromezer-ötszáz forinttal járult hozzá. Ezek mellett, hetvenezer forintos kikiáltási árral, egy Dárdai Pál által aláírt mezt is felajánlottunk a szervezőknek. Az érte befolyt licitálási összeget ugyancsak az említett jótékonysági célra fordítják.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában