Sport

2016.12.09. 20:45

Röplabda: Csak a győzelem elfogadható!

Dunaújváros - A röplabda NB I alapszakaszának tizenötödik fordulójában szombaton 15.30 órakor a Sümegi RE vendégeként lép pályára a Dunaferr SE csapata.

Gróf András

Az újvárosiak a három pontért utaznak Sümegre, ám ez nem lesz egyszerű feladat. Erre figyelmeztette a játékosait Tomanóczy Tibor vezetőedző is.

- A remek erőkből álló Kecskemét legyőzése után vagyunk, mégis vegyesek az érzelmeim. Beárnyékolja legutóbbi győzelmünket, hogy az előtte lévő fordulóban a MAFC otthonában nem játszottunk jól, aminek vereség lett a vége. A megszerezhető hat pontból mindössze kettőt gyűjtöttünk, így vetélytársaink megelőztek bennünket a tabellán. Most újra küzdhetünk, hogy visszakerüljünk az első hat közé. A feladat adott, minden előttünk álló mérkőzést meg kell nyernünk, így a szombati, Sümeg ellenit is. A helyzetünk azonban nem rózsás, hiszen bennünket is elért a hányással és hasmenéssel járó vírus, emiatt több játékos edzéseket hagyott ki. Vannak, akik munkahelyi elfoglaltság, és olyanok is, akik osztálykirándulás miatt nem állnak majd rendelkezésemre. Számunkra ilyen előzmények után is csak a győzelem az elfogadható eredmény, de ezt nem lesz könnyű, hiszen a körülményekkel is meg kell küzdenünk, mivel egy kis teremben játszunk majd, amely nem nekünk kedvez.

Hatvany Zsolt a dunaújvárosiak egyik legrutinosabb játékosa  Fotó: Zsedrovits Enikő

A forduló további párosítása: Openhouse-Szolnoki RKSI - Fino-Kaposvár, MAFC-BME - VRC Kazincbarcika, Debreceni EAC - Pénzügyőr SE, HÉP-Kecskeméti RC - PTE-PEAC

A bajnokság alapszakaszának jelenlegi állása: 1. Fino-Kaposvár 39 pont, 2. Pénzügyőr SE 32 pont, 3. VRC Kazincbarcikai 31 pont, 4. MAFC-BME 25 pont, 5. Openhause-Szolnoki RKSI 24 pont, 6. HÉP-Kecskeméti RC 24 pont, 7. Dunaferr SE 23 pont, 8. Sümegi RE 9 pont, 9. Debreceni EAC 9 pont, 10. PTE-PEAC 3 pont, 11. Ifjúsági válogatott 0 pont.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!