kemény mérkőzés

2019.06.16. 10:19

Copa America: Kolumbia kivégezte Argentínát

A végletekig feszült és durva mérkőzésen a kolumbiai labdarúgó-válogatott 2-0-ra legyőzte a végső győzelemre is esélyesnek tartott Argentínát a Copa América második játéknapján. Lionel Messit lélegzethez sem hagyták jutni a kemény kolumbiai védők, a játékosok verekedtek, de a gólokat Kolumbia lőtte.

Argentina's Lionel Messi gestures after missing a goal opportunity against Colombia during their Copa America football tournament group match at the Fonte Nova Arena in Salvador, Brazil, on June 15, 2019. (Photo by Juan MABROMATA / AFP)

Forrás: Juan MABROMATA / AFP

Salvadorban, a Fonte Nova Arénában csapott össze a két együttes – szó szerint. A meccs – amint az várható volt – nem nélkülözte a kemény, sőt durva jeleneteket sem. A telt háznyi közönség fantasztikus hangulatot teremtett. Erre szükség is volt, mert a nap másik találkozóján, az A-csoportban lejátszott Venezuela-Peru (0-0) meccsen 40.000 szék maradt üresen a Porto Alegrében található Gremio Arénában – írta az Origo.

Az első félidőben Messiék igyekeztek aktívan játszani, pár helyzetet ki is alakítottak, de Kolumbiának is akadtak lehetőségei.

A kolumbiaiak első számú célpontja Lionel Messi volt, akit aprófaként aprítottak.

Mindezt a 62. percig bírták az argentínok, ekkor egy újabb kolumbiai szabálytalanság után, amelyet Juan Cuardado követett el, a játékosok a pálya közepén egymásnak estek. Tegyük hozzá, hogy az argentin csapat játékosai is legalább ennyire keményen, olykor durván játszottak a meccsen, szóval, elég nagy feszültség halmozódhatott fel. A chilei bíró, Roberto Tobar nem mindig állt a helyzet magaslatán.

Ami ennél fontosabb, hogy az idő előrehaladtával Messiék egyre nehezebb helyzetbe kerültek. A minden helyzetét elpuskázó Argentína a 71. percben kapitulált először. Ekkor a balról befelé húzó Roger Martinez irgalmatlan nagy gólt lőtt, ezzel vezettek tehát a kolumbiaiak.

A 79. percben újra a baloldalról érkezett a beadás és az Atalantában játszó Duvan Zapata közelről, 5 méterről szerezte meg Kolumbia második gólját.

Lionel Scaloni, az argentin válogatott szövetségi kapitánya nagy csalódással vette tudomásul az eredményt.

„Az első 20 percben nagyon jók voltunk, de aztán visszaesett a teljesítményünk. A második félidőben akkor játszottunk a legjobban, amikor Kolumbia gólt lőtt, ez borzasztóan hatott ránk. A pálya talaja is rettenetes volt.”

A B csoportban tehát vereséggel nyitott az argentin csapat. Ebben a négyesben játszik még Katar és Paraguay is, de Messiék innentől kezdve nem nagyon hibázhatnak, ha Copa Américát akarnak nyerni.

Copa América B-csoport, 1. forduló: Argentína-Kolumbia 0-2 (0-0)

Argentína: Armani – Saravia, Pezzella, Otamendi, Tagliafico – Lo Celso, Rodríguez (Pizarro), Paredes, Di María (De Paul) – Messi, Agüero (Suárez)

Kolumbia: Ospina – Medina, Mina, Sánchez, Tesillo – Cuadrado (Lerma), Barrios, Uribe- James, Falcao (Zapata), Muriel (Martínez)

A-csoport, 1. forduló: Venezuela-Peru 0-0

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában