Ezúttal is harmincketten

2018.12.20. 20:09

Carissa Kupa: a Budapest Honvéd klasszisai jönnek a gálameccsre

A XVII. Carissa Kupa elnevezésű jótékonysági kispályás labdarúgótorna legfontosabb technikai információit tudhattuk meg a Kiskohász Étteremben megtartott szerdai sajtótájékoztatón.

Agárdy Csaba

A torna szervezői, Petrás Gábor és Tóth Imre elmondták, hogy a hagyományokhoz híven ezúttal is harminckét csapat nevezését fogadták el. A résztvevők között van az ország egyik legjobb kispályáscsapata, a Mad Dogs gárdája, valamint négy környező országból is érkeznek együttesek. A vasárnapi programot gálamérkőzések is színesítik. A bronzmérkőzés előtt a Dunaújváros PASE és a Holler UNFC fiatalja mutatják meg a tudásukat, míg a finálét megelőző gálamérkőzésen a Dunaújvárosi Kohász öregfiúk csapata a Budapest Honvéd egykori sztárjai ellen lép majd pályára. A háromnapos tornát 2019. január 4–6. között bonyolítják le a Dunaújváros Egyetem Campus Arénájában és a Dunaújváros Sportcsarnokban.

Petrás Gábor, a DLSZ főtitkára, Izsák Máté, az önkormányzat sportbizottságának elnöke, valamint a Bp. Honvéd klasszisa, Gyimesei László a tájékoztatón
Fotó: Zsedrovits Enikő/Dunaújvárosi Hírlap

 

A játékvezetőket az MLSZ Fejér Megyei Igazgatósága biztosítja. A rendezvény sztárvendége a Móricz Zsigmond Általános Iskola lesz, melynek diákjai előre egyeztetett műsorral készülnek. A jótékonysági akció kedvezményezettje, a Magyar Vöröskereszt Dunaújvárosi Szervezete vasárnap délelőtt tizenegy órától helyszínen véradást szervez. A tombolából befolyt összeg a jótékonysági akció bevételét növeli. A fődíj két személyre szóló belépő, utazással együtt a Herta BSC – Borussia Dortmund Bundesliga összecsapásra. Az érdeklődő szurkolók természetesen ingyen tekinthetik meg a sorozat összes mérkőzését.

Az esemény főtámogatója Dunaújváros Megyei Jogú Város Önkormányzata, amelynek képviseletében Izsák Máté, az oktatási, kulturális, ifjúsági és sportbizottság elnöke nyilatkozott: – Önkormányzatunk lelkesen támogat minden jótékonysági kezdeményezést. Úgy gondolom, hogy a Magyar Vöröskereszt támogatásával idén is egy remek célt tűztek ki maguk elé a szervezők. Mi is igyekszünk hozzájárulni a rendezvény sikeréhez, ezért két határon túli csapat szállásának költségét vállaltuk. Kívánom, hogy minél sikeresebb legyen az akció, és egy újabb remek tornával örvendeztessük meg a sportbarátokat. Hingyi László önkormányzati képviselő, a Dunaújvárosi Labdarúgó Szövetség elnökségi tagja egykor játékosként és csapatvezetőkét is aktív résztvevője volt a városi bajnokságnak: – A dunaújvárosi kispályás labdarúgás országos szinten az egyik legszervezettebb. Igaz ez a Carissa Kupára is, amely szinte minden évben csúcsot dönt. Népszerűségére jellemző, hogy ebben az évben is több jelentkezést vissza kellett mondania a szervezőknek.

A Budapest Honvéd old boys csapatát a tizenkétszeres válogatott, Gyimesi László képviselte.

– Köszönöm a csapat nevében a meghívást. Megható volt, hogy ebben a jótékonysági kezdeményezésben ránk gondoltak a szervezők. Természetesen azonnal igent mondtunk, mert mindig is szerettünk a jó ügyek mellé állni. Jótékony árverésre ezennel felajánlunk egy dedikált mezt, ezzel is hozzájárulva az akció sikerességéhez.

Így sorsoltak: kemény rangadók sora várja a szurkolókat

A Carissa Kupa szervezői kisorsolták a januári jótékonysági torna csoportbeosztásait is:

Ring BNP Kft. A csoport:

Fejó Thetm Kft., Shell Dunaújváros, Kemi-Ker Kft., Dunaferr-DUE U 20. Carissa Virág B csoport: Sárépszer Kft., SZP-Asztalos, DVSI, Jánosi FC. DAV Zrt. C csoport: Steelworkers, Vajtai Korsók, Baracs U 19, Ducsao. Campus Étterem D csoport: Karmacsi Autó, Csocsi Gumi, Siker Ablak, Holler UNFC U 19. Hankook Tire Hungary E csoport: GBB Zrt., Working Kft., Athletico 07 FC, Ködi Generál. Orinoco Kft. F csoport: Dunaferr Vasas, Dunabiztos Micro, Tízpróbások, SZÖR. Roneko G csoport: Mad Dogs, R-Bus, Neumann János Egyetem, Csantavér. Fritz Pincészet H csoport: Lázár Lovaspark, Kézdivásárhely, Széchenyi Pékség, Kobela Suli. A jövő év január 4. és 6. között rendezett országos hírű kispályás futballtorna eseményeit díjmentesen tekinthetik meg a szurkolók.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában