Vívó Eb

2019.06.21. 16:55

Bronzot szerzett a férfi párbajtőrcsapat

Bronzérmet nyert a Rédli András, Siklósi Gergely, Berta Dániel, Koch Máté összeállítású férfi párbajtőrcsapat a düsseldorfi Európa-bajnokságon.

Düsseldorf, 2019. június 21. Rédli András, Koch Máté, Berta Dániel és Siklósi Gergely (b-j), a vívó-Európa-bajnokság férfi párbajtõrcsapat versenyének harmadik helyezettjei a bronzmérkõzés után Düsseldorfban 2019. június 21-én. MTI/Illyés Tibor

Forrás: MTI

Fotó: Illyés Tibor

A versenynap elején a magyarok taktikus vívással győzték le könnyedén a cseheket, majd kicsit szorosabb mérkőzésen a két egyéni érmessel felálló olaszokat. A döntőért a címvédő oroszokkal csaptak össze, és színvonalas ütközetben minimális különbséggel, hosszabbításban esett tussal maradtak alul. Így utoljára a bronzéremért léphettek pástra.

Az észtek ellen ugyanolyan koncentráltan vívtak, mint korábban, egy pillanatig sem forgott veszélyben a győzelmük. Berta az első asszóban 3-1-re verte Sten Priinitset, majd percekig állt a mérkőzés, mert a kijelzőkön Larisza Korobejnyikova és Ysaora Thibus neve, az orosz-francia női tőr döntő egyik párosítása jelent meg. A kényszerszünet nem zavarta meg a magyar csapatot, fokozatosan növelte előnyét, amely az utolsó asszóban, Rédli és Priinits párharcának elején már 13 találatnyi volt. A végére – bár közben volt hét is – 11 maradt a különbség.

Berta plusz 6-tal, Rédli plusz 5-tel zárt, Siklósi pedig ugyanannyi tust adott, mint amennyit kapott.

A párbajtőrözők a magyar küldöttség harmadik érmét szerezték a németországi Eb-n. Hétfőn a kardozó Márton Anna harmadik lett, csütörtökön pedig a Márton, Pusztai Liza, Katona Renáta, László Luca összeállítású női kardcsapat ezüstöt nyert.

Forrás: MTI

Borítókép: Rédli András, Koch Máté, Berta Dániel és Siklósi Gergely (b-j), a vívó-Európa-bajnokság férfi párbajtőrcsapat versenyének harmadik helyezettjei a bronzmérkőzés után Düsseldorfban 2019. június 21-én.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!