fed kupa

2019.02.09. 17:10

Bronzérmet szerzett a magyar női teniszválogatott

A magyar csapat 2-0-ra legyőzte a horvátokat a helyosztón a tenisz Fed Kupa euro-afrikai zóna I-es csoportjának tornáján Bath-ban, így harmadikként zárt.

A magyarok szerdán a görögöket 2-1-re, majd csütörtökön a szlovénokat 3-0-ra verték, aztán pénteken nagy csatában 2-1-re kikaptak a házigazda britektől, így a bronzéremért csaptak össze a szombati helyosztón a horvátokkal.

A magyar szövetség (MTSZ) honlapja szerint az idén junior párosban Australian Open-bajnok Nagy Adrienn első egyes Fed Kupa-mérkőzésén 6:3, 4:6, 6:4-re verte a világranglista 272. helyén jegyzett Tena Lukast, majd a legtapasztaltabb Fed Kupa-játékos, Jani Réka (308.) következett Jana Fett (262.) ellen. A rivális az első szettet 6:3-ra nyerte, s a másodikban Jani 5:2-re vezetett, amikor a horvát lábsérülés miatt feladta a meccset.

A Babos Tímeát nélkülöző magyar női válogatott így 2-0-ra győzött, és megszerezte a bronzérmet, ami – mint azt az MTSZ híradása kiemelte – messzemenőkig túlszárnyalja a várakozásokat.

Eredmény, a 3. helyért:

Magyarország-Horvátország 2-0

Nagy Adrienn-Tena Lukas 6:3, 4:6, 6:4

Jani Réka-Jana Fett 3:6, 5:2-nél Fett feladta

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!