Sport

2013.09.25. 17:20

Böőr Zoltán négy gólt szerzett Hévízen

A labdarúgó Magyar Kupa 2013/2014-es sorozatának főtábláján a harmadik fordulót rendezték szerdán. A DPASE gárdája a Hévízi SK vendégeként lépett pályára.

Agárdy Csaba

Sárszentmiklós _Aqvital-Publo Csákvár
0-1 (0-0)

Sárszentmiklós, 100 néző. Vezette: Horváth Tibor (Szalai, Széchenyi).

SárszentmiklósLieszkovszky - Lajtos, Fekete, Gráczer B., Hegedűs Huszár, Tóth Zs., Rozsos, Gorza (Nagy Á.) Krajcsovics, Szabó Sz. Vezetőedző: Sárai György.

Aqvital-Publo CsákvárHegedűs - Hajdú, Dulló, Racskó, Ódé Csordás, Molnár, Domokos Horváth (Imrik), Berki (Katona), Varga (Domján. Vezetőedző: Bognár György.

A tudósító minden elismerése a sárszentmiklósi klubnak és a csapatnak. Először is azért, mert a Nagy László elnök által irányított egyesület létesítménye mindent igényt kielégít, például a játéktér, amelyet kiválóan előkészítettek. Másodszor azért, mert a megyei II. osztályban szereplő szimpatikus csapat végig kultúráltan, és masszívan játszott, az esélyes NB III-as vendégek ellen. Amennyiben a bajnokságban is ezt a teljesítményt nyújtják, úgy nagy a valószínűsége annak, hogy visszakerülnek a megye I-be.

Az MK-mérkőzést úgy kezdték, hogy munkahelyi elfoglaltság miatt a kiscsapatok esetében ez az átka a 15 órai kezdésnek hétköznap Gráczer Gergő, Szabó Gergő, Arany Tibor és Varga Csaba sem állhatott Sárai György rendelkezésére. Illusztris vendégbe botlottunk a lelátón a kezdés előtt: Kassai Viktor figyelte árgus tekintekkel a szintén tatabányai tehetség, Horváth Tibor játékvezetői ténykedését. Hogy aztán a lefújás után egy kép erejéig összeálljon azokkal, akik erre megkérték. Ami a spori teljesítményét illeti: szinte végig hibátlanul vezetett, a hazai szurkolók is csak egy esetet kértek tőle számon. Történt. hogy a 72. percben Katona kapott egy indítást a tizenhatoson belül, majd lefordult volna Hegedűsről, s közben lehuppant a gyepre. Nem volt látványos az eset, de Horváth befújta a tizenegyest, amit Imrik értékesített, 0-1.

Hogy addig is mi történt a pályán? Az első félidőben a vendégek több ziccert is kihagytak (Varga, Molnár, de Horváth ajtó-ablak helyzetben 6 méterről a legnagyobbat), amíg a túloldalon Krajcsovics fogta a fejét...

Szünet után továbbra is szívósan, és szervezetten védekezett a vendéglátó, de Imrik két távoli szabadrúgásánál is szerencséje volt, hiszen mindkétszer a kapuvason csattant nagy hangerővel a labda. Aztán jött a büntető, majd a lefújás előtt Szabó Zs. és Krajcsovics veszélyes lövését láthattuk. Végül nyert, és továbbjutott a Csákvár.

- A nagyobb sebességű Csákvár játékát a szívünk és a lelkesedésünk ellensúlyozta. Csapatom a tőle telhető maximális teljesítményt nyújtotta a mérkőzésen. Amennyiben a Csákvár értékesíti a helyzeteit, akkor fejet hajtunk, de az bosszantó, hogy szigorúan megítélt büntetővel kaptunk ki. Gratulálok a fiúknak, örülünk, hogy megmutathattuk magunkat az MK-ban, a Csákvárnak pedig sok sikert kívánunk -mondta a meccs után Sárai György.

- A hazai csapat meglepően jól játszott, s bár a mezőnyben fölényben voltunk, a támadó játékunk akadozott, ennél sokkal több kell - mondta Bognár György.

 

Hévíz SK -Dunaújváros PASE

1-7 (1-3)

Hévíz, 300 néző. Vezette: Hofbauer Péter (Horváth Z., Szeles).

Dunaújváros PASE: Milinte - Szauter, Farkas, Beleuc, Csehi - Kocsis Gábor, Lázár - Thiago (Sóron), Böőr (Papp), Birtalan Godslove (Perovic). Szakmai igazgató: Dobos Barna.


Az újvárosiak kapitánya, Böőr Zoltán négy gólt szerzett Hévízen (Fotó: Vohlmann György)


A mérkőzés tizenegyedik percében a hazaiak Máté Péter révén megszerezték a vezetést (1-0). Nem sokat kellett várni az egyenlítő találatra, hiszen Böőr két perc múlva a hévíziek kapujába lőtt (1-1). Tíz perccel a szünet előtt az újvárosiak csapatkapitánya a vezetést is megszerezte (1-2). A játékrész lefújása előtt egy perccel Böőr Zoltán már a harmadik gólját szerezte (1-3). A fordulás után tíz perccel folytatódott a Böőr-parádé (1-4). A folytatásban Perovic, Sóron és Birtalan találataival alakult ki a végeredmény.

A harmadik forduló további eredményei: RKSK - Békéscsaba 0-3, Balatonfüred - Ajka 0-2, Kazincbarcika - Mezőkövesd 3-4, Voyager SE -ESMTK 2-3, Sárszentmiklós - Csákvár 0-1, Zalaszentgrót - Gyirmót FC Győr 0-2, Biatorbágy - Mosonmagyaróvár 2-1, Szekszárd - BKV Előre 1-0 , Geresdlak - Baja 1-3, Tiszaújváros - Szeged 0-1, Nyírbátor - Nyíregyháza 0-2, Felsőzsolca - Cigánd 2-4 (büntetőkkel), Pilisi LK - Kemecse 1-2, Nagykőrös - Kisvárda 0-3.

 

Sopron -Puskás Akadémia FC
2-3 (1-1, 2-2), hosszabbítás után,
vezette: Pintér Csaba.

PAFC: Somodi - Margitics, Vaszicsku, Szekeres (Tamás), Baracskai Luque (Gallardo), U. Nikolics (Papucsek) Lencse, Bertus, Haraszti Zsolnai. Vezetőedző: Benczés Miklós.

Gól: Baranyai 1-0 (10. perc), Lencse 1-1 (28. perc), Zsolnai 1-2 (65. perc), Szabó 2-2 (66. perc). Lencse 2-3 (95. perc). Kiállítva: Baracskai (96.), az esetnél a soproni Gaál fölé lőtte a büntetőt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!