liverpool

2019.07.29. 15:26

Bemutatkozott a Vörösöknél a PL-történetének legfiatalabb játékosa

Harvey Elliott, az angol Premier League történetének legfiatalabb játékosa vesztes mérkőzésen mutatkozott be új csapatában, a Bajnokok Ligája-címvédő Liverpoolban.

Fulham's 16-year-old player Harvey Elliott takes his place on the bench for the English Premier League football match between Fulham and Cardiff City at Craven Cottage in London on April 27, 2019. (Photo by Ian KINGTON / AFP) / RESTRICTED TO EDITORIAL USE. No use with unauthorized audio, video, data, fixture lists, club/league logos or 'live' services. Online in-match use limited to 120 images. An additional 40 images may be used in extra time. No video emulation. Social media in-match use limited to 120 images. An additional 40 images may be used in extra time. No use in betting publications, games or single club/league/player publications. /

Forrás: AFP

Fotó: Ian Kington

Jürgen Klopp vezetőedző csapata felkészülési találkozón 3-0-ra kapott ki Edinburgh-ben a Napolitól, a fiatal középpályás a 79. percben lépett pályára, a végeredmény addigra már kialakult. A korosztályos válogatott Elliott liverpooli szerződtetését hetek óta tényként kezelte a sajtó, de a Liverpool csak vasárnap jelentette be hivatalosan, nem sokkal a nápolyiak elleni találkozó előtt.

A középpályás a Fulhamtől érkezett, brit sajtóhírek szerint a Barcelona, a Real Madrid és az RB Leipzig is érdeklődött utána.

A korosztályos válogatott május elején mutatkozott be az angol élvonalban, a Wolverhampton Wanderers ellen

16 évesen és 30 naposan lépett pályára.

Ez rekord a liga történetében:

Elliottnál fiatalabban senki nem játszott még a Premier League-ben.

A játékos életkora miatt egyelőre csak amatőr szerződést tudott kötni a Liverpoollal, a profi megállapodást csak azt követően tudja aláírni, ha áprilisban betölti a 17. életévét.

Forrás: MTI

Borítókép: Harvey még a Fulham játékosaként

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában