Dobogón az Iváncsa

2018.05.28. 20:52

Balhéval ért véget a Pécs meccse

Botránnyal ért véget a labdarúgó NBIII Közép csoportjának utolsó előtti fordulója: a Pécs – Dabas mérkőzésen egy bírói ítélet miatt a pályára tóduló szurkolók miatt idő előtt befejeződött a találkozó.

Gallai Péter

A Dunaújváros PASE csoportjában – Dobos Barna együttese még pénteken kapott 1-0-ra a Paks II-től – vasárnap a bajnoki címre hajtó Pécs a Dabast fogadta. A találkozó hosszabbításának pillanataiban 0–0-s állásnál a játékvezető les címén érvénytelenítette a pécsiek gólját, amely pedig valószínűleg győzelmet ért volna. A találatot először hatalmas eufóriával ünneplő kemény mag az eset után pirotechnikai eszközöket dobált a játéktérre, majd feltörte a kapukat, és harminc-negyven ember megindult a bíró irányába, aki asszisztenseivel együtt az öltözőbe menekült, s a mérkőzés befejeződött.

A pécsi kemény mag a vitatott játékvezetői ítélet után betódult a pályára Fotó: Laufer László/bama.hu

A balhé nem, a pécsi drukkerek ugyanis a klubházhoz nyomultak, amelyet a rendőrök egy idő után körbevettek. Két rendőrautó azonban leszakadt a többiektől, ezeket megrohanta a tömeg. Ilyet csak tévén láttunk eddig: megrugdosták a szélvédőket, felugráltak a jármű tetejére… – számolt be minderről a bama.hu. A portál beszámolójából kiderült: „A játékvezetők vasárnap este fél tíz előtt hagyták el a klubházat. Rendőri felvezetéssel sikerült eljutni a parkoló autójukig. Ekkorra a pécsi játékosok és a szakmai stáb felsorakozott a klubház aljában és gúnyos tapssal jutalmazták a nap botrányhőseit, a bírókat. A szurkolókat eddigre már a rendőrök kiszorították a környékről.”

Csoportos garázdaság és rongálás gyanúja miatt indult eljárás több pécsi futballszurkoló ellen, a rendőrök beazonosították a bűncselekmény gyanúsítottjait, és hétfőn előállítottak egy 48 éves és egy 31 éves férfit. A rendőrség külön nyomozócsoportot állít fel az ügy részleteinek mielőbbi tisztázására – közölte hétfőn a Baranya Megyei Rendőr-főkapitányság.

Miután a Duna Aszfalt győzni tudott, a Pécset egy ponttal megelőzve az élre állt az utolsó kör előtt. Az Iváncsa harmadik helye már biztos, a DPASE pedig még harcban lesz a negyedik hely megtartásáért.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában