Sport

2009.08.29. 02:27

Bajnokság előtt már válogatott edzőtábor

Dunaújváros - A MOL Liga szeptember 11-i rajtja után négy nappal a junior jégkorongozók is megkezdik bajnoki küzdelmüket.

Agárdy Csaba

Az U21-es bajnokságban, amelyben az 1989. január elseje után született játékosok alkotják a csapatokat, a Dunaferr SE, a SAPA Fehérvár AV 19, az Újpest, a Vasas Stars és a szerb Crvena Zvezda nevezett. Az alapszakaszban két kört játszanak az érintettek, vagyis 16 mérkőzés vár minden alakulatra. A fordulókat mindig kedden rendezik meg. Az alapszakasz után az ötödik helyezett befejezi a küzdelmeket, a folytatásban az első a negyedikkel, a második a harmadikkal mérkőzik meg három nyert meccsig. A győztesek az első, a vesztesek a harmadik helyért vívnak meg.

A bajnoki rajt előtt azonban már találkozik az U21-es válogatott. J. P. MacCallum szövetségi edző, aki a DAB felnőtt csapatát is irányítja, szeptember 5-re hívta össze csapatát. Igaz, most csak az itthon játszó junior korúakat várja a Budapesti Jégcentrumba a kanadai szakember, a külföldön szereplők, és a juniorok között is szóba kerülő ifiket most nem hívta MacCallum. A Dunaferrből Kiss Dániel, Orbán Attila, Pavuk Attila és Virág Tamás tagja a keretnek.

Címkék#jégkorong

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!