Sport

2016.03.03. 20:31

Bajnokcsapat!

Dunaújváros – Holnap 16 órától múltidéző hokicsemege várja a szurkolókat a jégcsarnokban. Anno 1996 márciusa... „A bika felöklelte a sast” – e címmel indította 1996. március 5-én megjelent lapszámát a Dunaújvárosi Hírlap.

Szabó Szabolcs

A címlapos témaválasztás nem szolgált sok fejtöréssel a lap szerkesztői számára, hiszen – némi túlzással – ország-világ az újvárosi csikócsapat diadaláról beszélt, hiszen – botrányos jelenetektől sem mentes – kétmeccses döntőben taszították le a trónról az öt éven ott állomásozó Zöld Sasokat. A két derbit összesen közel 15 ezer néző látta a Budapest Sportcsarnokban. A Kercsó Árpád vezette Dunaferrt több ezer szurkoló kísérte el a fővárosba. Az 1996 tavaszán magyar bajnokságot nyert csapat a város és a honi jégkorongsport történetébe is beírta a nevét, hiszen az Acélbikák veretlenül hódították el a trófeát.

Méltatásból nem is volt hiány, csak néhány idézet a döntőt követő sajtómegjelenésekből: „Nincs még egy ilyen csapat sehol az országban, egyetlen sportágban sem. Egyszerre húztak korcsolyát, együtt szenvedtek a jégen (Kercsónál ez nem megy másként), akadt, aki sírva vánszorgott az öltözőbe. De hittek az edzőnek – és hisznek magukban.” „A jégkorongbajnoki cím elhódítása megmutatta, hogy létezik még közösség, ráadásul erősödő közösség ebben a városban.” Délután négy órától 1996 március elejének mámoros napjait idézhetik fel a szurkolók, játékosok, edzők és csapatvezetők a dunaújvárosi jégcsarnokban.

A program: 16 órakor nyílik Bali Attila , a húsz éve bajnokságot nyert csapat történetét feldolgozó fotókiállítása a jégcsarnokban. A hokitörténeti fényképes album szemlézése után 16.45- től az újvárosi utánpótlás tehetséges növendékei tartanak bemutatót a remélhetően már ekkor szépszámú szurkolóseregnek. 17.20-tól már a jégen melegít a két legendás csapat, 17.50-től Tarány Tamás produkciója szórakoztatja a nagyérdeműt. 18.10 órától pedig kezdődik az 1996-os magyar bajnoki döntő újrajátszása! (A mérkőzés időtartama 3x20 perc futóórával, a harmadok között 20 perc szünettel.)

A gálamérkőzés szervezői természetesen nem feledkeztek el a kor nagy játékvezetőiről sem. A zebrák „csapatában”: Bellus Lászlót, Incze Miklóst, Léber Frigyest, Tejfalussy Bélát, Moharos Lászlót, Oltyán Józsefet, Nyeste Gábort, Zsitva Viktort, Beck Pétert, Schell Lászlót, Bocsak Lászlót, Lugosi Gábort, Doór Andrást üdvözölhetik a szurkolók.

Fontos kiemelni, hogy a „Dunaferr SE jégkorong bajnokcsapat 1996” facebook oldalán a gálamérkőzés egyik mezére is licitálhatnak a szurkolók, a befolyó összeg pedig a helyi hokiutánpótlás működését segíti majd.

Emellett természetesen tombola és egyéb értékes emléktárgyak is várják majd a remélhetően szép számban kilátogató nézősereget a dunaújvárosi jégcsarnokban.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!