Australian Open

2018.01.28. 20:10

Babos 100, Fucsovics 50 millióval lett gazdagabb Melbourne-ben

Csodálatos eredményeket értek el a magyar teniszezők a január második felében megrendezett ausztrál nyílt teniszbajnokságon. Sikerükkel kiérdemelték jutalmukat.

Babos Tímea női párosban győzedelmeskedett, de vegyespárosban sem kellett szégyenkeznie, ebben a kategóriában is egészen a döntőig jutott, közel 100 millió forintnyi ausztrál dollárt nyerve így. Fucsovics Márton férfi egyéniben a legjobb tizenhat között végzett, és egy páros meccsre is beszállt, összesen 50 millió forintot érő ausztrál fizetőeszközre téve szert így – derül ki a verseny hivatalos honlapjáról, az ausopen.com oldalról.

Legjobb női teniszezőnk a 485 ezer ausztrál dolláros (egy ausztrál dollár = 200 forint) össznyereményéből 350 ezret a női párosban, 90 ezret a női egyesben, 45 ezret a vegyespárosban elért eredményéért kapott. Legjobb férfi játékosunk pedig a férfi egyéniben elért eredményéért kapott 240 ezer dollárt, míg páros szerepléséért valamivel több mint 9 ezret.

Ott volt Ausztráliában másik két magyar versenyző is, Stollár Fanny és Piros Zsombor, nekik azonban, mivel már az első, illetve a második fordulóban kiestek, jóval kisebb összeggel, 7,5 és 15 ezer (azaz 1,5 és 3 millió forintnyi) ausztrál dollárral kellett beérniük.

Borítóképünkön Babos Tímea ünnepel az ausztrál nyílt teniszbajnokság női párosának döntőjében aratott győzelem után 2018. január 26-án.

Forrás: MTI / AP / Dita Alangkara

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!