Sport

2015.07.20. 16:17

Az utánpótlás elitje - Két Dunaferr kenus a korosztályos világbajnokságon

Dunaújváros - Vasárnap a Dunaferr SE kenusai számára befejeződött a második felnőtt világbajnoki válogató. Az eredmények alapján Hajdu Jonatán bekerült a csapatba, de előtte Némedi Konráddal az ifi és U23-as vb-n szerepel a héten.

Gallai Péter

Még véget sem ért a felnőttek válogatója Szolnokon, de Hajdu Jonatán és Némedi Konrád, a Dunaferr SE U23 és és ifjúsági korú versenyzői már azon gondolkodnak, mit pakoljanak a bőröndbe, hiszen a hazai korosztályos válogatók után ők ketten szereztek jogot arra, hogy ott legyenek a csütörtökön kezdődő ifjúsági és U23-as világbajnokságon Portugáliban, Montemor-o-Velhóban. Hajdu C-1 U23 200 méteren, Némedi pedig C-4 ifjúsági 500 méteren áll rajthoz a vb-n, Moldován Milán (Csepeli KKE), Koleszár Zoltán (Atomerőmű SE), és Krasznai Péter (Győri VSE) társaságában,

A csapat első része kedd reggel találkozott a Kolonics György Vízisport Központban, onnan busszal utaznak Bécsbe, ahonnan a repülőgépük indul. A magyar válogatott második része a 200-asok csak szerdán csatlakoznak majd társaikhoz Portugáliában.

A dunaújvárosi Vass András is több számban próbálta meg kiharcolni a világbajnoki indulás jogát. Fotó: amatőr felvétel

Ami pedig a szolnoki versenyt illeti, mint megírtuk: miután Hajdu megnyerte a második futamot is C-1 200-on, két válogató elsőségével biztos tagja lett az olimpiai kvalifikációs világbajnokságra utazó keretnek.

A többi eredmény. C-2 férfi 1000 méter: 6. Kiss Balázs (Dunaferr), Duró József (Kolónia). C-1 férfi 1000 méter: 6. Vass András. C-1 férfi 500 méter: 5. Hajdu Jonatán, 6. Vass András, 7. Kiss Balázs.

A vb augusztus 20. és 23. között lesz, Storcz Botond vezetőedző a mostani viadal után állítja össze a csapatot. Azokban a számokban, amelyekben pótválogatóra lesz szükség, ma rendezik az úgynevezett szétlövést, ugyancsak Szolnokon. A hétvége eredményei alapján elviekben hat számban (női K-1 200 m és K-1 5000 m, férfi K-1 500 m, K-1 5000 m, férfi C-1 és C-2 500 m) kellene szétlövést rendezni, de Storcz Botond csak a hétfői szakmai bizottsági ülés után dönt arról, hogy mely számokban lesz különverseny.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!