16°
17°
11°

A legszebb magyar sportsikerek 2015-ben – válogatás (II. rész)

Az idei év sem telt el magyar sportsikerek nélkül. Összeállításunk első részében a legszebb pillanatokra emlékezünk.

Július 4.: A harmadik helyen végzett a Kovács Sarolta, Földházi Zsófia, Alekszejev Tamara összeállítású csapat a hagyományos versenyben a berlini öttusa-világbajnokságon.

Július 5.: A címvédő magyar női válogatott megnyerte a spanyolországi Lloret de Mar-ban rendezett strandkézilabda Európa-bajnokságot.

Július 13-19.: A magyarok egy arannyal és egy bronzzal az ötödik helyen végeztek a moszkvai vívó-világbajnokság éremtábláján: győzött a párbajtőröző Imre Géza, és harmadik helyen végzett a kardozó Márton Anna.

Július 22-31.: A magyar csapat két arany- és három bronzéremmel zárta a Mariborban rendezett olimpiai kvalifikációs sportlövő Európa-bajnokságot, amelyen a sportpisztolyban győztes Csonka Zsófia és a férfi kisöbű szabadpuskások fekvő számában negyedik Szabián Norbert olimpiai kvótát szerzett.

Sidi Péter megnyerte a nagyöbű szabadpuska 3×40 lövéses összetett versenyét, majd harmadikként zárt a standard puska 300 méteres számban. A Sike József, Tasi Tamás, Boros László összeállítású futócéllövő csapat előbb a 40 vegyes versenyben, majd a 30+30 lövéses számban is harmadik volt.

Július 24-augusztus 9.: A magyar sportolók három arany-, három ezüst és négy bronzérmet nyertek a kazanyi vizes világbajnokságon. Hosszú Katinka 200 és 400 méter vegyesen megvédte címét, előbbiben új világcsúccsal diadalmaskodott, ezen kívül 200 méter háton bronzérmes lett. Cseh László 200 méter pillangón nem talált legyőzőre, így tíz év elteltével nyert újra világbajnoki aranyérmet, ráadásul az egyetemes úszósport történetében ő az első, aki hét különböző vb-ről éremmel térhetett haza. Cseh emellett 100 méter pillangón ezüst-, 50 méteren pedig bronzérmet nyert. Verrasztó Dávid 400 méter vegyesen második lett, míg a nyíltvízi úszók között Olasz Anna 25 kilométeren szerzett ezüstöt. Gyurta Dánielnek megszakadt 200 méter mellen a 2009 óta tartó veretlenségi sorozata, ezúttal harmadikként végzett, míg Kapás Boglárka 1500 méter gyorson lett harmadik.

Augusztus 14.: Csóka Nándor bronzérmet nyert a bulgáriai Szamokovban rendezett ökölvívó Európa-bajnokságon az 52 kilogrammos kategóriában.

 


Legolvasottabb

1
Holttestet találtak a dunaújvárosi Kikötő-öbölben
2
A dunaújvárosi uszodában forgatott az Oscar-díjas Jennifer Lawrence
3
Feltörtek egy dunaújvárosi lángosost
4
Több helyen áramszünet lesz pénteken Dunaújvárosban!
5
Végső búcsút veszünk Ősze Józseftől
Davis-kupa
Belgiummal játszik a férfi teniszválogatott
női Bajnokok Ligája / 18 perce
Budapest rendezi a 2019-es döntőt
Budapesten a Groupama Arénában rendezik két év múlva a női Bajnokok Ligája döntőjét a Magyar Labdarúgó Szövetség (MLSZ) beszámolója szerint.
Gyász
Mély fájdalommal tudatjuk mindazokkal, akik ismerték és szerették, hogy *id. TAMANKÓ FERENC* 86 éves korában elhunyt. Temetése 2017. szeptember 22-én, pénteken 11 órakor lesz a daruszentmiklósi temetőben. A gyászoló család
Mély fájdalommal tudatjuk mindazokkal, akik ismerték és szerették, hogy *PRIBÉK LÁSZLÓNÉ* életének 64. évében elhunyt. Temetése 2017. szeptember 25-én 13 órakor lesz a dunaújvárosi temetőben. A gyászoló család
Mély fájdalommal tudatjuk mindazokkal, akik ismerték és szerették, hogy *VUKOV IRÉN* 88 éves korában megtért őseihez. Temetése 2017. szeptember 22-én 10 órakor lesz a dunaújvárosi temetőben. A gyászoló család
fifika / 39 perce
Leutánozta a gazdi hangját, így rendelt neten egy papagáj
kuriózum / 1 órája
Látta már a világ egyetlen albínó orángutánját?
rainbow six / 1 órája
Halálos frissítést kapott egy Playstation 4 játék
Gyógyszer / 2 órája
Vesztésre állunk a kórokozókkal szemben
Sérül a testi épséghez fűződő joguk / 2 órája
A székelyek szerint szükséges a medvevadászat
Felfedezés / 2 órája
Rájöttek, honnan került oxigén a Föld légkörébe