Sport

2017.01.03. 19:55

Csak öt hátvéd maradt, így Hüffner Adrián újra Acélbika lett

Dunaújváros - A Fehérvári Titánok ellen győzelemmel kezdte a 2017-es évet a Dunaújvárosi Acélbikák együttese a MOL Ligában, s reméljük, a folytatás is hasonló lesz, rögvest a szerdai, FTC elleni hazai kupamérkőzésen.

Gallai Péter

Nem csak jó érzésekkel tekinthetünk vissza a fehérvári derbire, hiszen Heikki Mälkiä vezetőedző győztes debütálása mellett Pál Zalán súlyos sérülése árnyalja a képet.

A DAB finn edzője így értékelte a sikert: - Fontos volt, hogy megnyerjük az első meccset. Sok gólhelyzetet alakítottunk ki, s mindenképpen van még mit javítani a védekezésen is. Viszont mindenki kitette a szívét a jégre, így a végén sikerült megóvni a kapunkat a góltól, ezzel meglett a győzelem. Harcias csapat ellen játszottunk, hokisai sokat korcsolyáztak.

Piros-fehér mezes dunaújvárosiak paprikás hangulatú mérkőzésen gyűjtötték be a három pontot Fotó: Koppán Viktor

A hétfői találkozón Pál Zalánt Szabó Krisztián ütközte le durván, akit fejre irányuló támadásért végleg kiállítottak. A bajt azonban az okozta, hogy a fehérvári játékos ráesett Pálra, akinek kifordult a térde.

- Kedden fognak alaposan megvizsgálni Tatán - mondta a 20 éves jégkorongozó a Jégkorongblognak. - A mérkőzés után a fehérvári kórházban sajnos sok biztató dolgot nem mondtak. Akkor a fájdalmak nehezítették az elsődleges vizsgálatokat, de a keresztszalagom szinte biztosan, és a külső oldalszalagom is minden valószínűség szerint elszakadt. Bízom abban, hogyvalami pozitívat is hallok, valamint abban is, hogy minél hamarabb meg tudnak műteni.

Amennyiben a vizsgálatok beigazolják a szakadások gyanúját, akkor Pál Zalánra legalább féléves kihagyás és rehabilitáció vár.

Miután Brendon Pfeil az év végén távozott az Acélbikáktól, majd most Pál is kidőlt, így csak öt hátvéd maradt a keretben.

A DAB vezetése is érzékelte a helyzet veszélyességét, s egyből felvette a kapcsolatot a csapat korábbi bekkjével, Hüffner Adriánnal, s mivel az elképzelések hamar találkoztak, így az élsporttal ideiglenesen felhagyó, de edzésben maradt volt válogatott játékos visszatér a DAB gárdájához. A 30 éves hátvéd kedden már együtt is edzett a dunaújvárosi együttessel.

A klub honlapjának a DAB régi-új játékosa elmondta, tudatosan tervezte azt, hogy november után újra jégen lesz, s biztos benne, nem okoz neki gondot az, hogy felvegye a MOL Liga ritmusát. - Mivel a munkám ebben az időszakban megengedi, hogy játsszak, ezért úgy terveztem, hogy a tavalyi idényhez hasonlóan idén is lesz csapatom a november utáni időszakban, s mivel minden szempontból optimális volt számomra a DAB megkeresése, így tényleg nagyon hamar meg tudtunk állapodni egymással. Az említett okok miatt folyamatosan edzésben voltam, így fizikailag nem okozhat gondot a visszatérés, még egy kis papírmunkát kell elintézni, s szerdán a Fradi elleni kupameccsen már jégre is léphetek - árulta el Hüffner Adrián.

A ma 18 órakor kezdődő meccs mindkét együttes számára fontos lesz, hiszen mind az ötödik Fradinak, mind a hatodik DAB-nak még van némi esélye az elődöntőbe jutásra, amit a negyedik hely jelent. A hétpontos FTC vasárnap a bajnokságban nagy meccset játszott az Újpesttel, amit végül 7-6-ra elveszített, ezzel az UTE az élre állt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!