Sport

2016.02.05. 11:56

Az NB II-ben szereplő DPASE szerződést bontott a szakmai stábbal és a játékosokkal

Dunaújváros – Az elmúlt időszakban elsősorban a játékosok távozásáról érkeztek a hírek a Dunaújváros PASE labdarúgócsapatával kapcsolatban. A klub honlapján tájékoztatta a szurkolóit a kialakult helyzetről.

Gróf András

A DPASE közleményének teljes szövegét az alábbiakban olvashatják:

„Ezúton szeretnénk ismét tájékoztatást adni a klub körül kialakult helyzetről, a döntésekről és azok hátteréről.

Már az idei szezon kezdetén is őszintén beszéltünk a nehézségeinkről, a klub gazdasági instabilitásáról. Terveinket a felnőtt csapatunknál igyekeztünk az elvárások és lehetőségek egyensúlyban tartásával kialakítani és olyan eredményt elérni, hogy elérhető közelségbe maradjon akár a feljutás, ha sikerül extra forrásokat bevonni. A pályán elért eredményünk alapján ez nem lett volna irreális célkitűzés tavaszra, de sajnos nem sikerült új szponzort, szponzorokat találni, így a gazdasági hátterünket nem sikerült továbbra sem stabilizálni, javítani.

Az egyik főszponzornak az NB I-ben, csak a szezon végéig szólt az egyszeri támogatása az első osztályban bennmaradástól függetlenül. Sajnos, az elmúlt két, három évet nézve az előirányzott szponzori és támogatási összegek nem realizálódtak teljes mértékben. Az idei őszi szezonban pedig továbbra sem volt szponzorációs támogatónk. Ezt, egyetlen első illetve másodosztályú klub sem bírná el.

Ennek következtében a vezetőség a dunaújvárosi labdarúgás hosszú távú működésének érdekében, úgy döntött, hogy a klub gazdasági hátterét megpróbálja rendezni, de ehhez a tavasszal esedékes bevételeket a felhalmozott kötelezettségek teljesítésére kell fordítani. Ez az oka, hogy tavasszal döntő többségben saját nevelésű fiatal játékosokat szerepeltetünk a másodosztályban.

A fentiek miatt, a felnőtt csapatunknál a hivatásos szerződéssel rendelkező játékosokkal és a teljes szakmai stábbal szerződést bontottunk. A fájdalmas, de szükségszerű intézkedések megteremthetik nyárra, egy rendezett klub működtetésének alapjait.Tudjuk, hogy nehéz tavasz elé nézünk, ahol nagyon nagy szükségünk lesz a szurkolóink támogatására, türelmére. Mottónk: küzdeni mindig, feladni soha!

Hajrá, Újváros!

Dunaújváros PASE elnökség”

A közleménnyel kapcsolatban megkerestük a dunaújvárosiak sportigazgatóját, Sallói Istvánt, akitől plusz információként a következőket sikerült megtudnunk.

– A játékosok mellett szerződést bontottunk a szakmai stábbal is, így a már távozott Artner Tamás és Székely Tibor mellett a szakmai igazgató Csongrádi Ferenccel, és Milinte Árpád kapusedzővel is. A maradó labdarúgókhoz elsősorban ifjúsági korú játékosok csatlakoznak, és szeretnénk néhány olyan fiatalt igazolni, akiknek bérét az eredeti klubjuk biztosítja, de az NB II-ben való szereplés kiugrási lehetőséget biztosíthat a számukra. Szeretnénk minél eredményesebb szerepelni, de azzal a lehetőséggel is számolunk, hogy jövőre csak NB III-as csapatunk lesz. A felnőtt csapat mellett a tavasszal mindenki társadalmi munkában dolgozik, akiknek az utánpótlásban tevékenykedők segítenek majd. Az NB II-es együttes szakmai munkáját a tavasszal Dobos Barna irányítja, akinek ehhez meg van a szükséges végzettsége. A változások az utánpótlás csapatainkat is érintik, hiszen az U19-es korosztályból többen a felnőtt csapatban szerepelnek majd, így a zökkenőmentes „feltöltés” érdekében visszaléptetjük az U16 és az U18-as csapatainkat a bajnokságtól, amelyeket nem kell kötelezően indítani. A távozó labdarúgókkal, illetve a szállítókkal szembeni kötelezettségeinket három hónapon belül szeretnénk teljesíteni, aminek fedezete a fiatal játékosok szerepeltetéséért kapott MLSZ pénzek lesznek.

A távozott labdarúgók névsora

Czár Richárd (FC Ajka), Csehi Tamás (FC Ajka), Eppel Márton (Bp. Honvéd), Gengeliczki Gergő (Soroksár), Jakab Dávid (MTK), Magasföldi József (Mosonmagyaróvári TE), Milinte Árpád (Bicskei TC), Murai Márk, Melczer Vilmos (FC Ajka), Orosz Márk (Mezőkövesd Zsóry), Petneházi Márk (FC Ajka), Sárközi Norbert (?), Sóron Tibor ( FC Ajka), Tóth Csaba (Csepel FC), Szűcs Lajos (Rákosmenti KSK), Villám Balázs (Szolnoki MÁV), Havasi Dániel (Videoton FC), Burucz Barna (?).

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!