Sport

2017.01.19. 21:00

Az európai színtér sikere után a felsőház sereghajtója ellen született gólzáporos győzelem az uszodában

Dunaújváros - Az idei év első bajnoki összecsapását játszotta csütörtökön este a Dunaújvárosi Egyetem-Maarsk Graphics vízilabdagárdája. A lányok a Honvéd magabiztos legyőzésével indították az esztendőt.

Gallai Péter

Miután a hét végén az Euroliga legjobb nyolc együttese közé jutottak a dunaújvárosiak, másfél napnyi pihenő után már a csütörtöki, felsőházi bajnokira készültek. Az ellenfél a nem túl acélos Honvéd gárdája volt, amely eddig pont nélkül állt a tabellán.

Egyébként a mérkőzést ismét összekötötték jótékonykodással, ugyanis a klub arra kérte szurkolóit, hogy egy nehéz helyzetbe került dunaújvárosi családon segítsenek babaruhákkal, tartós élelmiszerrel, kisebb konyhai gépekkel. A drukkerek pedig ezúttal is bizonyítottak ezen a téren. A csapat pedig a medencében.

A mérkőzésre Gröb Zsolt sem üres kézzel érkezett, a klub egy nehéz helyzetbe szorult kisgyermekes családnak gyűjtött Fotó: Zs. E.

DUE-Maarsk - Honvéd 21-4 (3-2, 7-1, 5-1, 6-0)

DUE-Maarsk: Kiss - Gurisatti 4, Szilágyi 2, Menczinger 3, Ziegler 1, Horváth 3, Somhegyi 4. Csere: Kasó (kapus), Huszti V., Brezovszki 1, Sajben 1, L. Luka, Mchunu 2, Vályi F. Vezetőedző: Mihók Attila.

Gól emberelőnyből: 5/7, illetve 0/5.

Mivel a csoport sereghajtója érkezett, így több kulcsember - Vályi V., Garda, Slagter - nélkül sem okozhatott gondot a győzelem. Nos, a lelkes vendégek csak az első negyedben tudtak lépést tartani a dunaújvárosiak ellen. A folytatásban Somhegyiék kis túlzással akkor dobtak gólt, amikor akartak, így az jelentette a legnagyobb izgalmat a lelátón, hogy a végén sikerül-e hússzal nyerniük...

A válogatott keddi Világliga-mérkőzése miatt nem lesz hétközi forduló, így legközelebb majd január 28-án az Újpest otthonában játszanak csúcsrangadót a lányok.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!