Sport

2016.08.11. 19:50

Az érmekért indulnak harcba - A Kohász ezzel a csapattal bátran vághat neki a feladatoknak

Dunaújváros - Szezonnyitó sajtótájékoztatón ismertette a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia vezetése a soron következő szezonra kitűzött céljait, bemutatták az új igazolásokat, illetve az utánpótlás bázis szélesítéséről is szó volt.

Gallai Péter

A DKKA játékosai és szakmai vezetése mellett az eseményt megtisztelte jelenlétével Cserna Gábor polgármester is, amely mintegy hangolásként stílszerűen az EHF Kupa győzelemről szóló kisfilm levetítésével kezdődött a Campus Étteremben. Szemenyei István ügyvezető köszöntő szavai után Cserna Gábor szólt az egybegyűltekhez. A polgármester kiemelte, egy sikeres csapatnak, márpedig a DKKA ilyen, három alapvető jellemzője van: kőkemény munka, hideg fej és forró szív. Ennek valóságát pedig az elmúlt szezonban mind az EHF Kupa győztes felnőtt, mind az utánpótlás együttesek igazolták.

Zdravko Zovko vezetőedző (balra), Radulovics Bojana szakmai igazgató, Cserna Gábor polgármester, Szemenyei István, a DKKA ügyvezetője és Bay Attila, a Szekszárdi FKC elnöke
Fotó: Ady Géza

- Az elért eredmények, az akadémián folyó munka igazolta, hogy megérdemelt az a támogatás, amelyet Dunaújváros önkormányzata nyújt a klub számára. Városvezetőként és magánemberként is rendkívül büszke vagyok az elért sikerekre, amelyek egyben Dunaújváros sikerei is, ami a városmarketing fontos eleme - tette hozzá, hangsúlyozva, hogy a sportcsarnok 2 milliárdos fejlesztése nemcsak a Modern Városok Program része, de a magyar költségvetés külön fejezetét is képezi.

Cserna Gábor azt kívánta, a DKKA az új szezonban is legalább hasonló sikereket érjen el, mint előzőben. - Ehhez az önkormányzat, mint a múltban és a jelenben, úgy a jövőben is minden anyagi lehetőséget megad - tette hozzá, s külön megköszönte a szurkolók áldozatos támogatását.

Ezt követően a DKKA nevében Radulovics Bojana szakmai igazgató és a Szekszárdi Fekete Gólyák KC elnöke, Bay Attila együttműködési megállapodást írt alá. Erről Szemenyei István azt mondta, az akadémia a kezdetektől elkötelezett a magyar kézilabdasport hosszútávú fejlődése mellett. Éppen ezért építik a szűkebb és tágabb környezetükben azt a kapcsolati hálót, ami a fiatal tehetségeket eljuttatja az élvonalba, illetve a nemzeti csapatba.

 

Ez a megállapodás hosszú távra szól, az NB I/B-ben első helyen végzett Szekszárd pedig a célok eléréséhez kitűnő partner lehet. Különösen annak fényében, hogy a tervek szerint a következő szezontól megszűnik a junior bajnokság, az élvonalbeli klubok pedig az NB I/B-ben nem indíthatnak csapatot. A Szekszárd személyében olyan egyesületet találtak, ahol a DKKA tehetségei pallérozódhatnak majd - emelte ki Szemenyei István. Eme partnerség jegyében eldőlt, hogy a DKKA két játékosa, Gindeli Panna és Nickl Viktória a jövőben kettős igazolással mindkét csapatban játszani fog. Az ügyvezető bemutatta az új igazolásokat - Csapó Kyra, Camella Micijevic, Hornyák Bernadett, Cifra Anita, Karnik Szabina, Kudor Kitti - is és hangsúlyozta, igazából az a keret áll rendelkezésre, amit a szakmai vezetés megálmodott.

- Ezzel a csapattal bátran vághatunk neki az előttünk álló feladatoknak, tükrözi a filozófiánkat, az elképzelésünket a jövőről - fogalmazott Szemenyei István, aki elárulta, mivel csak szeptember 17-én kezdődik a bajnokság, így hosszú felkészülés vár a lányokra.

Lent: az új játékosokat is bemutatták, balról jobbra Csapó Kyra, Camella Micijevic, Hornyák Bernadett, Cifra Anita, Karnik Szabina, Kudor Kitti

Majd rátért a célkitűzésekre is, amelyekről így beszélt:

- A Magyar Kupában, a bajnokságban és a megerősödött EHF Kupában is szeretnénk helyt állni, utóbbi sorozatban kiemeltként a harmadik körben kapcsolódunk be a küzdelmekbe, győzelem esetén pedig bejutunk a csoportkörbe, ami hat meccset jelent majd. Ez a háromfrontos harc nem lesz egyszerű, de szeretnénk mindenütt a lehető legtovább eljutni. S a nemzetközi kupa mellett jó lenne végre igazi, kézzel fogható éremmé váltani azt a teljesítményt, ami egyébként megvolt bennünk minden hazai bajnokságban is.

Majd az ügyvezető ismertette a tudnivalókat a bérletekről - amelyek árát nem emelték meg - és jegyekről. Kiemelte: mivel önkormányzati tulajdonban lévő csapatról van szó, amit sosem felejtenek el, ezért a dunaújvárosi lakosoknak féláron biztosítják a felnőtt, diák és nyugdíjas tiketteket.

Az V. Kohász Kupa programja

Az V. Kohász Kupát pénteken és szombaton rendezik meg. Az A csoport csapatai: Viborg, Békéscsaba, D. Kohász. B csoport: TuS Metzingen, Podravka, Debrecen. A mérkőzések kétszer huszonöt percig tartanak, a helyosztókon kétszer harminc perc a játékidő. .

A részletes program:

Péntek, 9. 30 óra: DVSC - Metzingen. 11 óra: DKKA - Viborg. 13.30 óra: Metzingen - Podravka. 15 óra: Viborg - Békéscsaba. 17.30 óra: Podravka - DVSC. 19 óra: Békéscsaba - DKKA.

A szombati menetrend. 10 óra: A3 - B3. 12 óra: A2 -B2. 14 óra: A1 - B1. Eredményhirdetés 15.30.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!