Sport

2016.01.12. 16:51

Az érdeklődők mindhárom napon ingyen tekinthetik a jótékony céllal kiegészített kispályás labdarúgó teremtornát

Dunaújváros - Január 15-17. között rendezik meg a Dunaújváros Sportcsarnokban a XIV. Carissa Kupa kispályás labdarúgó teremtornát.

Gróf András

A szervezők kedden tartottak sajtótájékoztatót, amelyen először a közelgő esemény fővédnöke, dr. Dorkota Lajos osztotta meg gondolatait a résztvevőkkel.

- A mindenkori városvezetés támogatja sportot, különösen így van ez a Carissa Kupa esetében, ami futball mellett a jótékonyságról is szól. Az idei célt, a Jószolgálati Otthon segítésre indított gyűjtést teljes mellszélességgel támogatjuk, hiszen már évtizedek óta országos szinte párját ritkítja a működésük. Remélem a díjátadás időpontjára összejön a tervezett egymillió forint. Bízom azonban benne, hogy ez több lesz, amihez magánemberként ezennel százezer forinttal járulok hozzá.

A Dunaújvárosi Labdarúgó Szövetség Társadalmi Szerepvállalás Bizottság elnöke, Tóth Imre a jótékonysági akció jelenlegi állásáról adott tájékoztatást.

Az asztalnál Petrás Gábor, Tóth Imre, dr. Dorkota Lajos, Kecskés Rózsa és Sztankovics László. Fotó: Ady Géza

- Ezzel a sajtótájékoztatóval is szeretnénk hangsúlyozni a súlyát a jótékonysági kezdeményezésnek, ami a Jószolgálati Otthon mozgásfejlesztő szobájának eszközfejlesztésére irányul. Sorozatban érkeznek a felajánlások, így joggal bízhatunk abban, hogy összejön a tervezett összeg. Jelenleg körülbelül hétszázezer forintnál tartunk.

A Jószolgálati Otthon igazgatója, Kecskés Rózsa a kedvezményezettek nevében elmondta, hogy mennyire örültek a megkeresésnek. Óriási jelentősége van számukra, hogy róluk is szól ez az esemény, amit izgatottan várnak, és amelyre tombolanyereményt is készítettek.

A hétszeres kupagyőztes, egyben címvédő Karmacsi Autó együttesét Éliás Zsolt képviselte.

- Ez jelenleg az ország egyik legjobb tornája, ahol a résztvevők fele nem dunaújvárosi. Szeretnénk megvédeni a címünket, ami azonban nehéz lesz, mivel rendkívül kiegyensúlyozott a mezőny.

Egy étterem vezetője, Horváth Attila nem csak támogatóként, hanem aktív játékosként is részt vesz majd az idei tornán.

- Cégem minden évben támogatja a Carissa Kupát. Régóta kapcsolatban vagyunk a Jószolgálati Otthonnal is, így tudom, jó helyre kerül majd a pénz. Külön élményt jelent majd számomra, hogy a vasárnapi gálamérkőzésen a dunaújvárosi öregfiúk csapatában pályára is léphetek.

A DLSZ főtitkára, Petrás Gábor néhány technikai információval szolgált.

- Pénteken délután, és szombaton zajlanak majd a csoportmeccsek. Vasárnap egyenes kieséses rendszerben zajlanak a küzdelmek. A délutáni programot színesíti gyermek és öregfiúk találkozó, valamint a Zoltán Erika Táncstúdió, Barkóczi Gyula, és a Drumsters produkciója.

Elkészült a csoportbeosztás

Vodafon „A" csoport: Barna Team, Schneider, Szenvedély, Holler UNFC. Aga Travel-Neckermann „B" csoport: GBB Kft., Schell Dunaújváros, Foci Suli, Old West Söröző. Carissa Virág „C" csoport: Sárépszer, Mirage, Baracs U19, Bigfoot. Zeus „D" csoport: Kaminokupa válogatott, Dunabiztos-Micro, Karácsony Stars, Black Army. Roneko „E" csoport: Karmacsi Autó, Fejó-Therm Kft., Színesceruza, Szegletkő FC. Campus „F" csoport: Dunaferr Vasas, Siker Ablak GSV, X-Body Mágusok, Biztató Momentum. DAV Zrt. „G" csoport: Döcös, Sárszentmiklós, Aramis SE-Mad Dogs, Zéró Tolerancia. DI-FER Újváros „H" csoport: Mészi Frucht Kft., SZP-Asztalos-XXL, Flavius, Ketyap Kental.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!