Sport

2009.06.20. 02:29

Az életükért küzdenek

Budapest - Játszi könnyedséggel győzött a magyar férfikézilabda-válogatott a görögök elleni Európa-bajnoki selejtezőn csütörtökön, így egy pontra került a továbbjutástól.

Dunaújvárosi Hírlap

A mai kézilabdában ember nincsen, aki döntetlenre játszana, hiszen fél perc alatt akár egy meccs eredménye is megfordulhat, így a magyar válogatott is egyértelműen a győzelem reményében lép pályára vasárnap 16 órakor Szlovákiában. Sajnos az eredmények úgy alakultak, hogy hiába vezet két ponttal a magyar csapat a két - Richard Stochl és Michal Kopco - Dunaferr játékost foglalkoztató északi szomszéddal szemben, a pontegyenlőség nekik kedvez. Ugyanis Szombathelyen egy góllal Heister Zoltán együttese diadalmaskodott. Pedig Hajdu János gárdája nem tervezte, hogy a végjátékra, az utolsó fordulóra tartogatja a döntést, de amint a görögök ellen remekül teljesítő, hétmétereseket és ziccereket védő dunaújvárosi kapus, Mikler Roland fogalmazott: saját maguk dolgát nehezítették meg azzal a vereséggel.

A Budapesten készülő, s ma reggel Szlovákiába útnak induló válogatott hálőőre elárulta, ezúttal is ő lesz Fazekas Nándor váltótársa.

- A harmadik kapus, a veszprémi Liszkai Szilveszter kimaradt a keretből, csakúgy, mint Putics Barna és Herbert Gábor. Így két csapattársam, Rosta Miklós és Nagy Kornél is velünk tart. A görög meccsre nem érdemes sok szót pazarolni, hiszen tényleg simán legyőztük őket. Amikor lehetőséget kaptam, igyekeztem jól teljesíteni, amire vasárnap is nagy szükség lesz. Az biztos, hogy nem adják olcsón a bőrüket a szlovákok, de nekünk lenne az Eb-n a helyünk, ott is leszünk. Meg kell verni őket, az életünkért lépünk pályára, és olyan rosszul mégegyszer nem játszhatunk, mint az első összecsapáson. Egyszerűen nehezen érthető, ha a világ legjobb beállóját, a horvát Igor Vorit leradíroztuk, akkor Kopcoval miért nem bírtunk - nyilatkozta Mikler.

A kiváló kapus természetesen ezúttal is alaposan készül a szlovák nehéztüzérekből, Valo, Szűcs és Schulc lövéseiből. De nagy kérdés, hogy a volt dunaújvárosi, Peter Kukucka pályára léphet-e, mert az irányítóval még veszélyesebbek lehet a rivális.

Mikler számára plusz kihívás, hogy előrelépett a rangsorban. - Amikor nem megy Nándinak, jövök én, de mögöttem már nincs senki. Komolyan készül a csapat, a nagyobb teher rajtunk van, de nem szabad görcsölni. Annak ellenére, hogy idegen környezetben leszünk, a bírói támogatást valószínűleg nem élvezve, úgy vélem, hogy így is sikerül megszerezni a két pontot. Döntetlenről szó sincsen, csak arról beszélgethetünk, hogy hány góllal nyerjük meg az összecsapást. Azután lehet ausztriai utikönyveket nézegetni - tette hozzá a portás.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!