Sport

2017.06.22. 16:40

Tatán kezdődik, augusztusban a Lupa-tónál zárul a strandröplabda bajnokság

BUDAPEST Pénteken Tatán veszi kezdetét a strandröplabda országos bajnokság, a négyfordulós sorozat egyik állomása Dunaújvárosban lesz.

Viola Beata

Bánki Ágnes, a Magyar Röplabda Szövetség strand- és szabadidős bizottságának elnöke a csütörtöki sajtótájékoztatón arról beszélt, hogy hosszú idő után újra komoly összdíjazása lesz minden állomásnak, bruttó 800 ezer forintot osztanak majd szét a legjobbak között. A fővárosi szuperdöntőbe a férfiaktól és a nőktől is 16 páros jut be, itt a finálé összdíjazása kétszer akkora lesz, mint az egyes állomásoké - tette hozzá Bánki Ágnes.

Újra komoly összdíjazása lesz minden állomásnak Fotó: MRSZ

Az eseményen részt vett a nők között háromszoros címvédő Lakatos Enikő, Lutter Eszter páros. Előbbi elmondta, nagyon készülnek már az országos bajnokságra, s szerencsére idén már egy-két nemzetközi versenyen is kipróbálhatták magukat. Megjegyezte, természetesen az újabb címvédés a céljuk.

Az országos bajnokság első fordulójára Tatán kerül sor, majd Nyíregyházán és július utolsó hétvégéjén Dunaújvárosban rendeznek tornákat a nagy döntő előtt.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!