Sport

2016.03.15. 20:53

Az alapszakasz negyedik helye a tét

Dunaújváros – A 2015/2016. évi futsal NB I alapszakaszának utolsó előtt, tizenhetedik fordulójában csütörtökön 19.30 órakor az 1988 Déli FC együttesét fogadja a Dunaferr-DF-Renalpin FC csapata.

Gróf András

A versenykiírás szerint a bajnokság első szakasza befejezése után a csapatok helyezésüktől függően a második szakaszban felső-, és alsóágon folytatják a küzdelmeket. A felső-ágon az első szakasz 1-6. helyén, az alsó-ágon az első szakasz 7-10. helyén végzett csapatok játszanak tovább. A felső-ág csapatai az első szakaszban megszerzett helyezéseik után a következő pontokat viszik a rájátszásba: Az első szakasz 1. helyén végzett csapat 7 pontot, az első szakasz 2. helyen végzett 5 pontot, a 3. helyen végzett 4 pontot, a 4. helyen végzett 3 pontot, az 5. helyen végzett 2 pontot, a 6. helyen végzett 1 pontot kap.

A Felső-ágon résztvevő csapatok oda-vissza körmérkőzéses formában játszanak tíz fordulót. Ezt követően alakul ki a bajnokság végeredménye. Az alsó-ág csapatai az első szakaszban megszerzett helyezéseik után a következő pontokat viszik a rájátszásba: Az első szakasz 7. helyén végzett csapat 5 pontot, az első szakasz 8. helyen végzett 3 pontot, a 9. helyen végzett 2 pontot, a 10. helyen végzett 1 pontot kap. Az alsó-ágon résztvevő csapatok kétszer, oda-vissza körmérkőzéses formában játszanak tizenkét fordulót. Ezután az alsó-ág 1. helyén végzett csapat a 7., a 2. helyen végzett a 8., a 3. helyen végzett a 9., a 4. helyen végzett csapat a bajnoki tabella 10. helyezettje.

Az NB I jelenlegi állása: 1. Rába ETO 43 p., 2. Swietelsky- Haladás VSE 36 p., 3. MVFC-Berettyóújfalu 35 p., 4. Dunaferr-DF-Renalpin FC 28 p., 5. FC Veszprém 27 p., 6. Aramis SE 21 p., 7. Nyírgyulaj KSE 20 p., 8. Göcsej SK 16 p., 9. 1988 Déli FC 11 p., 10. Rubeola FC 0 p.

A rájátszást az újvárosiak már biztosan a felső-ágon folytatják, csupán az a kérdés, hogy a negyedik vagy az ötödik helyen zárják az alapszakaszt. A jobb pozíció megszerzése érdekében fontos lenne csütörtökön megszerezni a bajnoki pontokat. A dunaújvárosiak az utolsó fordulóban a Göcsej SK vendégeként lépnek pályára, míg a rivális FC Veszprém az Aramis SE gárdáját fogadja. Azonos pontszám esetén a sorrendet az alábbiak szerint kell megállapítani: 1. a bajnokságban elért több győzelem, 2. a bajnoki mérkőzések gólkülönbsége, 3. a bajnoki mérkőzéseken rúgott több gól, 4. az egymás ellen játszott bajnoki mérkőzések pontkülönbsége, 5. az egymás ellen játszott bajnoki mérkőzések gólkülönbsége, 6. az egymás ellen játszott bajnoki mérkőzéseken az idegenben lőtt több gól, 7. a bajnokság fair play értékelésében elért jobb helyezés, 8. sorsolás.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!