Sport

2009.09.05. 02:29

Átgázolni a Siófokon - Pörög a csapat, és biztos hazai sikerben bízik

Dunaújváros - Vasárnap este hat órakor játssza le első hazai mérkőzését a Dunaújváros NKKSE női kézilabdacsapata. Az ellenfél az újonc - legutóbb győztes - Siófok együttese lesz.

duol.hu

A találkozó, amelyen remélhetően a hazai csapat nyer, már azért is érdekes lesz, mert Ferling Bernadett tavaly szeptember óta nem lépett pályára, és most játékra jelentkezett.

- Napok óta folyamatosan a mérkőzés jár az eszemben. A tavalyi utolsó mérkőzésemen nyertünk a Békéscsaba ellen, jó lenne most győzelemmel folytatni. A csapat lelkes, pörög, és úgy látom: mindenki nagyon készül az első hazai találkozóra. 

Ezt a meccset már nem tudtam volna a lelátóról végignézni. Ahogy engem is várnak vissza a csarnokba, én is várom a találkozást tétmeccsen a társakkal, a szurkolókkal. Most ki kell használni a hazai pálya minden előnyét, és függetlennül az életkortól, minden játékosunknak fel kell vállalnia a felelősséget. Senki nem várhat a másikra. 

Ez főképp értendő a fiatalokra, akik remélhetően félreteszik az izgulást, a feszültséget, és maximális teljesítményre törekszenek. A Fradi ellenünk mutatott játéka lehet a minta. Javítani kell a védekezést, és át kell gázolni a siófoki csapaton. Hogy hittel, elszántan és bátran játsszunk, ahhoz én is hozzásegítem a csapatot, bár nem valószínű, hogy a hatvan percet végig fogom kézilabdázni.

Detti belépése, rutinja, jó játéka nagyon kell, hiszen egy fővel rövidebb lett a kispad. Dr. Pavlik Attila tegnap megoperálta Vadász Ildikót, aki teljes térdszalag-szakadást szenvedett a Fradi elleni mérkőzésen.

- Megműtöttük Ildikót, és pótoltuk a szalagot. Mankózás, utána pedig a rehabilitáció következik. Hat-nyolc hónap a teljes gyógyulás hossza - mondta a műtétet végző orvos. Arra a kérdésre, hogy milyen gyakori a hasonló jellegű sérülés manapság, Pavlik doktor a következőket válaszolta.

- Egyre gyakoribb. A mai kézilabda nagyon gyors, komolyabb az igénybevétel, és ebben a tempóban a lábmunka megerőltetőbb.

Rapatyi Tamás, az első csapat edzője egyelőre nem kíván senkit sem felhozni Ildikó helyére az ificsapatból.

- A Fradi után a három napot arra használtuk fel, hogy kijavítsuk a rajt hibáit. Olyan játékot szeretnénk kialakítani a Siófok ellen, amely rendezetlenné teszi az ellenfél védekezését. Sokkal keményebb, erőszakosabb átlövőjátékra lesz szükség. A védekezésünkben bízhatunk, erőnlétünk jó, de a megszerzett labdákat nem szabad szétszórni .

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!