Sport

2009.11.17. 03:29

Ami fáj: a nyolc gól

Eperjes/Dunaújváros - Nyolc gólos vereséget szenvedett a szlovák Eperjes otthonában a Dunaferr SE férfikézilabda-együttese, az EHF Kupa harmadik körének első, vasárnapi felvonásán.

Gallai Péter

- Már visszanéztem a meccset, ami miatt valóban nem mérges, hanem inkább csalódott vagyok. Egyrészt a gólkülönbség miatt, ami még ezzel a rossz teljesítménnyel is kisebb mértékű lehetett volna. Ezért fáj, hogy mínusz nyolc lett a vége. Másrészt azért, mert egy-két játékos mélyen a tudása alatt teljesített. A Tatran komolyabb játékerőt képvisel, mint mi, több rutinos szlovák válogatottal a keretében, akik komoly meccseken edződtek. Nem akarom a bírókra fogni a vereséget, de tizennégy tévedésükből tizenegy minket sújtott, de hangsúlyozom, ez nem menti fel csapatomat a gyenge támadójáték alól. Mikler jól védett, de az ellenfél kapusa is, tíz-tizenkét ziccert fogott Krupa - fogalmazott a mester, miután aludt egyet a történtekre.

A játékvezetőkre visszatérve: a lett páros az utolsó percekben egymás után többször is elvette a labdát a magyaroktól, a kontrákból sorra születtek a hazai gólok. Pedig nem sokkal a vége előtt csak öttel vezetett a Tatran. De az is tény, támadásban sokszor teljes bizonytalanság lett úrrá a pályán lévőkön. Imre Vilmos szerint védekezésben azért hellyel-közzel megoldották a feladatokat. Viszont kiderült, hogy Zubai Gáborral ellentétben Széles László pótlása problémát okoz.

- A visszavágón nyerni szeretnénk, megpróbálunk csodát tenni, amiben, remélem, nem én hiszek egyedül. Ebben az esetben helyünk van a legjobb tizenhat között. Hétfőn délelőtt elemeztük a mérkőzést, majd tovább is léptünk, mert szerdán itt az újabb feladat, megyünk Veszprémbe. Jó, hogy meccs következik, még ha az MKB is az ellenfél. Ilyenkor derül ki, mennyire versenyző típus valaki. Az elmúlt hónapokban foglalkoztam eleget lelkileg a játékosokkal, most már teljesítményt is várok tőlük. Illúzióim nincsenek a találkozóval kapcsolatban, de nem szeretném, ha könnyűnek találtatnánk. Sokkal bátrabban kell kézilabdázni, mint a kupamérkőzésen. Sajnos vannak áldozatai a vasárnapi meccsnek - Kemény, Szalafai, Németh -, Széles játéka pedig még mindig nem biztos, így nem tudom, kikre számíthatok holnap - tette hozzá a vezetőedző.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!