Sport

2010.08.28. 02:29

Alakul a szerkezet

Dunaújváros - A második helyen zárta a hétközi felkészülési röplabda Dunaferr Kupát a Dunaferr Sportegyesület csapata. A döntő összecsapáson csak öt játszmában kaptak ki a Kecskeméttől.

Dunaújvárosi Hírlap

A tornán a magyar bajnokság élcsapatai álltak rajthoz, így remekül szolgálta a felkészülést, amelyet augusztus 16 án kezdett meg a csapat Ruffing Péter vezetőedző irányításával.

- Másfél hetes kőkemény munka után rendeztük meg ezt a tornát. Az elmúlt időszakban főleg kondícionáló és állóképességfejlesztő gyakorlatokat végeztünk, de természetesen technikai elemeket is gyakoroltunk. Erős csapatokkal akartunk játsszani, hiszen csak ezek ellen derülhetnek ki a hiányosságaink. Az ellenfeleink közül látszott, hogy a Kecskemét előrébb tart, hiszen ők hamarabb kezdték el a felkészülést.

- Mi a véleménye a torna színvonaláról?

- Nem volt kiemelkedő a játék, de a nagy küzdelmet mindenképpen ki lehet emelni. Mindegyik csapat nagy akarással játszot, és minden mérkőzésen voltak igen látványos labdamenetek.

- Milyen tapasztalatokat szerzett a csapat állapotáról?

- Jó képet mutatott a társaság. Az első két mérkőzésen magabiztosan nyertünk 3:1-re. A Kecskemét elleni döntő csatában pedig úgy kaptunk ki 3:2-re, hogy az első három játszma után még mi vezettünk 2:1-re, és az ötödik játékrészben is csak 15-13-ra kaptunk ki.

- Miként sikerült a fiatalok beépítése a csapatba, hiszen a szakosztályvezetése fontos feladatnak tekinti a tehetségek felfelé áramlását?

- Center pozícióban Szabó Balázs rendkívül jó benyomást keltett. Dávid Csanád szélsőűtőben nyújtott teljesítménye azonban ezúttal felemásra sikeredett. Neki még rengeteget kell dolgoznia ahhoz, hogy stabil kezdőjátékos legyen. Elsősorban a nyitásfogadásán kell javítania, ami sorsdöntő a mai röplabdában.

- Kialakult már az együttes tervezett játékstílusa?

- A tavalyi évhez képest három szerkezeti változást tervezünk a csapatban. Ehhez teszteljük a játékosokat. Feladó helyen például hárman is lehetőséget kaptak. Még nem alakult ki a kezdőcsapat, de bízunk benne, hogy működni fog az új rendszer.

- Kik azok akikkel maradéktalanul elégedett volt a két nap alatt?

- Az új szerepkörben játsszó Tomanóczy Tibor, a liberó Pápai Péter, a már említett Szabó Balázs és Bokor Elek kiemelkedő teljesítményt nyújtott.

- Ezek szerint Bokor Elek a Dunaferr játékosa marad...

- Igen. A tavalyi keretből csupán két játékos távozott a nyáron. Baróti Árpád Olaszországba igazolt, míg Gelencsér Balázs nem tudja összeegyeztetni az edzéseket a munkahelyi elfoglaltságával, így rá csak rendkívüli esetben számíthatunk.

- A felkészülés további programja hogyan alakul?

- Erre a hétvégére pihenőt kapott a csapat, de hétfőtől már napi két edzéssel folytatjuk a munkát. Szeptember 4-én Veszprémbe utazunk, ahol részt veszünk a hagyományos Szász Antal Emléktornán. Itt az előzetes tervek szerint a hazaiakon kívül megmérkőzünk a MAFC gárdájával is. Szeptembe 11-12-én Kecskeméten állunk rajthoz a Hírös Kupán. Ezen a nemzetközi megmérettetésen a házigazda kecskemétieken kívül a Kazincbarcika, a MAFC, valamint egy román és egy osztrák élvonalbeli csapat lesz az ellenfelünk.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!