Magyar Kupa

2019.04.15. 14:33

A Vidi és a Honvéd otthon kezdi az elődöntős párharcokat

A bajnoki címvédő MOL Vidi a Debrecent, míg a Budapest Honvéd a sorozat meglepetéscsapatát, a Soroksárt fogadja a labdarúgó Magyar Kupa elődöntőjének első mérkőzésein, kedden és szerdán.

A székesfehérvári találkozón nagy csata várható az OTP Bank Ligában második és a negyedik helyen álló együttesek találkozóján.

Az előző körben a Vidinek volt nehezebb dolga, mivel a bajnoki listavezető Ferencvárossal találkozott, s végül kettős győzelemmel jutott tovább. Éppúgy, ahogy a DVSC, mely a Mezőkövesdet búcsúztatta a sorozattól.

Az MK mindkét fél számára fontos lehet: a Vidi öt fordulóval a vége előtt nyolc pont hátránnyal van leszakadva az FTC mögött az NB I-ben, így egyre kevesebb esélye marad a címvédésre,

a kupa elhódításával viszont sikerülhetne trófeával zárni a szezont, míg a debreceniek a Magyar Kupa megnyerésével biztosíthatnák szereplésüket az Európa-ligában, akkor is, ha a bajnokságot nem tudják dobogón zárni.

Az erőviszonyok alapján a Vidi a párharc esélyese, ugyanakkor a csapatnak az elmúlt években rendre nem jött ki a lépés a kupában, hiába volt bajnok háromszor is 2011 óta a gárda, az MK-ban nem tudott az élen végezni.

A Vidi története során eddig egyetlen alkalommal, 2006-ban nyerte meg a sorozatot.

A DVSC ugyanakkor már hatszor nyert, legutóbb 2013-ban.

Honvéd – Soroksár

A hétszeres győztes Honvéd nem panaszkodhat a sorsolására az MK mostani szezonjában.

A kispestiek ugyanis még nem találkoztak élvonalbeli riválissal,

s az elődöntőben sem fognak, mivel a Puskás Akadémiát a negyeddöntőben búcsúztató Soroksár vár rájuk.

Az esélyek nem csupán az osztálykülönbség miatt szólnak a Honvéd mellett, hanem a vendégek formája miatt is: Lipcsei Péter tanítványai súlyos vereséget szenvedtek vasárnap a Vasas elleni NB II-es találkozón.

A párharcok visszavágóira jövő héten kerül sor.

Magyar Kupa, elődöntő, 1. mérkőzések:

kedd:

MOL Vidi FC-Debreceni VSC 18.00

szerda:

Budapest Honvéd-Soroksár SC (NB II), Új Hidegkuti Nándor Stadion 18.00

Forrás: MTI

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!