európa-liga

2019.11.27. 12:22

A versenyben maradásért játszik a Fradi

Ha a zöld-fehérek megverik hazai pályán az Espanyolt, a továbbjutásért küzdhetnek az utolsó fordulóban.

6053301 23.10.2019 Ferencvaros' head coach Sergei Rebrov attends a news conference ahead of the Champions League group stage soccer match against CSKA Moscow, in Moscow, Russia. Alexey Kudenko / Sputnik

Forrás: AFP / Sputnik

Fotó: Alexey Kudenko

A magyar bajnok egy ponttal van lemaradva a második helyen álló Ludogorectől, azaz

ha kikap, a bolgárok pedig nyernek a sereghajtó CSZKA Moszkva vendégeként a négyes másik találkozóján, akkor már nem kerülhet a legjobb 32 közé.

Az FTC számára a győzelem adna valós esélyt a továbbjutásra, mivel ha „csak” egy pontot szerez és a bolgárok hárommal távoznak Moszkvából – az egymás elleni eredmények miatt – a második helyhez a zárókörben legalább háromgólos diadalt kellene aratnia a Ludogorec vendégeként.

Szerhij Rebrov vezetőedző csapata ugyanakkor

egy csütörtöki sikerrel meg is előzheti a Ludogorecet, amennyiben az orosz fővárosban nem tudnak nyerni a bolgárok.

Mindez azt jelentené, hogy a Ferencvárosnak két hét múlva, Razgradban a döntetlen is elég lenne a jövő évi folytatás kiharcolásához.

A magyar együttes játékosai mindenesetre bizakodva várhatják az újabb nemzetközi megméretést, ugyanis

október 3. óta veretlenek, azóta kilenc tétmérkőzésen hat győzelem és három döntetlen a mérlegük,

ráadásul a bajnokságban rangadók sorozata is – Honvéd, Újpest, Fehérvár és Mezőkövesd – benne volt a nagy menetelésben.

Az FTC korábban nagyrészt szervezett védekezésének köszönhette sikereit, az elmúlt két hétben viszont már a gólokkal sem maradt adós, Debrecenben 6-1-re, hazai pályán a Zalaegerszeg ellen pedig 3-2-re diadalmaskodott, aminek köszönhetően az OTP Bank Ligában is átvette a vezetést.

„Gólszerzésben még fejlődnünk kell. Több találatot kell szereznünk ahhoz, hogy nyerjünk az Európa-ligában, viszont érzem magunkon, hogy egyre jobban, tudatosabban kezdünk játszani.

Fontos összecsapás elé nézünk most is, a három pontért szállunk harcba az Espanyol ellen” – mondta a klub honlapján Isael, arra utalva, hogy az El előző négy csoportmeccsén mindössze kétszer volt eredményes a Ferencváros, hazai pályán pedig még egyszer sem. A brazil támadó hozzátette, úgy vágnak neki a soron következő két nemzetközi meccsnek, hogy mindkettőt szeretnék megnyerni, mert azzal biztosan meglenne az egyenes kieséses szakasz.

Az Espanyol esetében nagy kérdés, hogy a továbbjutás birtokában a legjobb csapatát küldi-e pályára az október 7-én kinevezett új vezetőedző, Pablo Machin.

A kulcsjátékosok pihentetése logikus lépés lenne, tekintve hogy a spanyol bajnokságban a kiesést jelentő 19. helyen áll az együttese,

amely a trénercsere ellenére négy meccse nyeretlen a La Ligában, ezeken a találkozókon ráadásul 3-9 volt a gólkülönbsége.

A két gárda Barcelonában 1-1-es döntetlent játszott az első fordulóban.

A Groupama Arénában 18.55-kor kezdődő találkozóra érkező magyar szurkolóknak ötvenszázalékos kedvezményt biztosít a MÁV-START és a GYSEV.

A drukkereknek a stadion B, C és D szektorainál a beléptető kapukhoz közel egy-egy MÁV-START-os pultnál kell lebélyegeztetniük aznapi vonatjegyüket, így a visszaútra már nem kell újabbat váltaniuk.

Európa-liga, csoportkör, H csoport, 5. forduló:

Ferencváros-Espanyol (spanyol) 18.55

CSZKA Moszkva (orosz)-Ludogorec (bolgár) 18.55

A csoport állása:

1. Espanyol (spanyol) 4 3 1 – 10-1 10 pont – már továbbjutott

2. Ludogorec (bolgár) 4 2 – 2 8-8 6

3. FERENCVÁROS 4 1 2 1 2-4 5

4. CSZKA Moszkva (orosz) 4 – 1 3 1-8 1

Forrás: MTI

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában