A szezon legfontosabb meccsén szettet sem nyertek

2019.12.15. 21:40

A vereséggel csak az alsóház maradt

A röplabda első osztály alapszakasz B csoportjának záró fordulójában vasárnap a Debreceni EAC együttesét fogadta a Dunaferr Sportegyesület csapata. A tét óriási volt, a győztes a felső-, a vesztes az alsóházba kerül.

Gróf András

Fotó: ZSEDROVITS ENIKO

Nagyon készült a hazai együttes a szezon legfontosabb találkozójára, ami aztán egyáltalán nem az eltervezettek szerint alakult.

Dunaferr SE – Debrecen 0:3 (-22, -20, -22)

Dunaferr SE: Iván G., Mészáros D., Quintz, Majoros, Laczi D., Tomanóczy B., Gebhardt Á. (liberó). Csere: Hatvany Zs., Balázs B., Iván B., Vezetőedző: Tomanóczy Tibor.

Debrecen: Hubicska, Csizmadia J., Tóth A., Bagics B., Remete, Fazekas B., Barna B. (liberó). Csere: Mészáros Z. (liberó), Árvai, Ádám, Veres, Budai B., Szikszai, Ötvös. Vezetőedző: Fodor Antal.

A mérkőzés tétje egyértelmű volt, hiszen a párharc győztese a felsőházba, amíg a vesztese az alsóházba került.

Az első szettben sokáig fej fej mellett haladt a két csapat, a hajrához 21:21-es eredménnyel érkeztek. Ekkor azonban a vendégek zsinórban szereztek három pontot, ami döntőnek bizonyult. A második játszmában végig a hajdúságiak vezettek, a Dunaferr együttesének egy pillanatig sem volt esélye az egyenlítésre. A harmadik játékrész viszont 5:0-s hazai vezetéssel indult. A véghajrához érve azonban elkopott az előny, és 22:22 után szerzett három debreceni pont a vendégek győzelmét eredményezte.

Már csak egyetlen találkozó van hátra az alapszakaszból, de a december 21-én megrendezendő magyar utánpótlás-válogatott – Debrecen összecsapás eredménye tulajdonképpen már semmit nem befolyásol. A B csoportból a Pénzügyőr, a Kaposvár és a Debrecen folytathatja az Extra Ligában. Az A csoportból a VRC Kazincbarcika, a Kecskemét és a MAFC-BME gárdája csatlakozik hozzájuk. A többiek az NB I Ligában küzdenek majd tovább.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában