Sport

2015.09.18. 08:54

A város 15 millió forint hitellel segíti az Acélbikákat

Dunaújváros – 48 napirendi pontot tárgyalt nyilvános ülésen Dunaújváros közgyűlése csütörtökön. Ebből az egyik a Dunaújvárosi Acélbikák MOL Ligás jégkorongcsapatának megsegítése volt.

Agárdy Csaba

A sport iránt érdeklődő dunaújvárosiak előtt tudott, hogy a Dunaújvárosi Acélbikák jégkorongcsapata nehéz helyzetbe került főszponzora tavaszi távozásával. Ebben a kritikus helyzetben Dunaújváros önkormányzata szeretne segítő kezet nyújtani a DAB csapatának. Cserna Gábor polgármester korábban elmondta, hogy új alapokra szeretnék helyezni a klub és az önkormányzat kapcsolatát. Első nekifutásra a város tizenötmillió forintos kölcsönt ad a csapatnak, amely most hatalmas segítségnek számít, levegőt tudnak venni az Acélbikák.

A gyerekek között még mindig népszerű a jégkorong. Az utánpótlás-csapatok edzéseit több mint 120-an látogatják
Fotó: Zsedrovits Enikő

Azari Zsolt, a Dunaújvárosi Acélbikák elnöke a közgyűlési döntés után elmondta, hogy köszöni a segítséget, nagyon fontos ez most számukra.

– A főszponzorunk tavaszi távozása után, az elmúlt időszakban kiderült, hogy a dunaújvárosi profi jégkorong működése elképzelhetetlen az önkormányzat segítsége, támogatása nélkül. Az első és talán legfontosabb lépés, hogy meghatározzuk, milyen szintű felnőtt csapatra van szüksége Dunaújvárosnak. Bizakodok, hiszen az önkormányzat részéről egyértelmű a segítőkészség.

Közgyűlési összefoglalónk itt!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!