Az év első nagy versenyén

2018.05.09. 20:42

A szegedi rangsoroló a jövő heti kajak-kenu világkupára is válogat

A téli alapozás után csütörtöktől a Szegeden rendezett felnőtt és ifjúsági rangsoroló vár a hazai kajak-kenusokra, amely a hazai sportolók számára az idény első via­dala lesz. A megmérettetésen a Dunaferr SE nyolc képviselője is ott lesz.

Gallai Péter

A szombatig tartó Maty-éri viadal arról is dönteni hivatott, hogy kik lehetnek még tagjai a magyar válogatottnak a jövő hét végi, szegedi világkupán, ami nagyon komoly verseny lesz, hiszen több mint 60 nemzet nevezett, sok ország számára ez egyben válogatónak is számít, illetve olyan csapatok is érkeznek, amelyek már ugyanabban az összetételben állnak rajthoz Szegeden, mint az augusztusi világbajnokságon fognak. Ráadásul idén csak két vk-futamot írt ki a nemzetközi szövetség.

Slihoczki Ádám az egyik Dunaferr SE induló, aki esélyes a világkupa kvótaszerzésre Fotó: HK

A Dunaferr SE küldöttsége, Molnár Gergely vezetőedzővel ma délután indul útnak. A klubot a kenus Hajdu Jonatán, Kiss Balázs, Slihoczki Ádám, Kovács Máté, Pető Ákos, a kajakos Mányi Zsófia, Boldis Csenge és Székely Dorka képviseli. Természetesen a fiatalok számára ez egy ki­váló erőfelmérő lesz, hogy mindenki tesztelje, lássa, ki hol tart. Legjobbjaink esetében pedig arról, hogy ki lehet ott a magyar válogatottal a világkupán. Ezen nemzetenként ezúttal is két egység indulhat majd minden számban. A magyaroknál A hajóként azok szerepelnek majd Szegeden, akik tavaly az adott számban vb-résztvevők voltak, B egységként pedig azok, akik elsőként, vagy az A egység mögött másodikként végeznek a most hétvégi rangsorolón.

– Így Hajdu Jonatán már biztos résztvevő, C–1 200 méter mellett C–2 200 méteren. A rangsorolón a kenusoknak C–1 1000, C–2 1000 és C–2 500 méteren rendeznek futamot. Hajdu mellett Kissnek és Slihoczkinak is van esélye kvalifikációt szerezni. Viszont azt még nem tudom megmondani, egymás ellen mire mennek párosban, külön már láttam őket, de nem tudom Balázs Dóri Bencével, vagy Ádám Szőke Attilával a jobb. Hajdu párosa is remeknek tűnik Fekete Ádámmal. Azt gondolom, mindhármuk esetében jól sikerült a téli alapozás, valamint a dél-afrikai edzőtáborozás is, amelyen én is ott voltam – mondta a vezetőedző, aki azon túl, hogy esélyesnek tartja a fiúkat, további latolgatásba nem akart belemenni.

– Ami munkát elvégeztek, azzal elégedett vagyok, szépen alakul a mozgástechnikájuk. Abban biztos vagyok, jól fognak szerepelni, de helyezéseket ne várjon tőlem senki, főleg az év első versenye előtt, amikor nem tudjuk, a többiek mire lesznek képesek. Szóval, felelőtlenség lenne számokat említenem, de bízom a csapatunkban – tette hozzá.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában